Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a zaujímavý animák, ktorý by sa mohol rovnať Toy Story, nebojím sa napísať. Ale dej je úplne o niečom inom. Je veľmi zaujímavé, že sledujeme jednu planétu so zaujímavými stvoreniami, ktoré si žijú pokojný život a zrazu na ich planétu dorazia mimozemšťania - ľudia. Je to naozaj veľmi zaujímavo spracované a je tu jasný odkaz, že aj my ľudia sme mimozemšťania, ktorí možno raz navštívia nový život a nie naopak, ako sme si to mnohé roky mysleli. Animácia je trochu amatérskejšia než na aké sme zvyknutý od zazobaného Pixaru, ale nevadilo to. Rovnako tak obyvatelia planéty vyzerajú trochu smiešne a úboho, ale to sú len detaily. Rozhodne odporúčam všetkým vekovým kategóriám. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Na Avatarovi mi vadil všudypřítomný ekologický agitační aspekt....Bitva o planetu terra má ten ekoagitační aspekt také i když se ho snaží divákovi vnutit méně než v Avatarovi, na druhou stranu kvalita animací a vůbec celého příběhu dělá z Bitvy o planetu Terra průměrný animák, který vidět jednou bohatě stačí... ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Páni, absolutně neznámý animák, který asi nikdy díru do světa neudělá a to je velká škoda. Příběh je opravdu dobrý, postavy uvěřitelné a vůbec scény hodně působivé. A proč o tomhle filmu nejspíše nikdo nebude vědět? Bohužel za ním nestojí žádná známá společnost a tak ani po technické stránce se nemůže rovnat dnešním Pixar a nebo Dreamworks animákům, ale i tak má takové zvláštní osobité kouzlo. Škoda, s lepší grafikou by jistě oslovil hodně lidí. Pro mě je to jasných 8/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ano to srovnávání s Avatarem je docela na místě....Ale Terra z tohodle srovnání vychází poražena(Samozřejmě nesrovnávám jakékliv technické aspekty obou filmů)...Ať jsem si o Avatarovi říkal,že byl scénaristicky docela jednoduchý,přímočarý a pohádkově přihlouplý-pořád měl jakýsi logický základ a šlo vlastně o uvěřitelný Sci fi přepis odvěkého lidského konfliktu....Terra ale příběhově naprosto selhává a za každou cenu se tlačí do neuvěřitelného střetu dvou ras,který má nakonec naprosto jednoduché a naivní rozuzlení,jenž dělá dodatečně celou zápletku ještě hloupější..je to škoda,protože jsem se na Terru docela těšil a její potenciál je nepopiratelný=60%s odřenýma ušima :( ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama