Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

80%! - Naštěstí krátká stopáž, dobré tempo a fajn lokace, Robert Carlyle sympaťák, Bauer opět nekompromisní v akci. Té sice moc není a ty skoky do politiky spíš zbytečné, ale jinak jsem se snad nenudil. Potěšil souboj v křoví proti přesile, dobré přestřelky. Fajn herci, prostředí... a děcka nejsou otravné, takže i Vykoupení se povedlo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na doplňkový televizní film vskutku obdivuhodná práce. Po 6 sériích seriálu, který se neustále odehrává v již poněkud monotónním Los Angeles, je tohle velice příjemné oživení. S klasickou 24kou to sice moc společného nemá, ale pořád je to ten perfektní Jack Bauer, který nakope zadek každému, kdo se mu postaví do cesty. Vizuálně to vypadá moc pěkně a na zvolených lokacích, davových i akčních scénách jsou ty prachy vidět. Obzvlášť, když si člověk vzpomene na skromnou první řadu odehrávající se ve 2 kancelářích a v kalifornských lesích, přičemž akčním vrcholem byla krátká přestřelka zhruba v polovině série. Film po dějové stránce samostatně asi moc neobstojí, opravdu je to spíš takový dárek pro netrpělivé fanoušky a především úvod do sedmé série. Oživení je to ale hodně fajnové a díky hektickému tempu to velmi rychle uteče. ()

Reklama

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Největší televizní borec je zpátky ve filmu, který připomíná dvě podprůměrné epizody. Jack naplno předvede své schopnosti jen ve dvou akčních scénách a většinou se tu jen kecá a připravuje na start 7. série. Na nějaké typické "dvacetčtyřkovské" dějové zvraty radši rychle zapomeňte. Alespoň, že ve chvíli, kdy Jack vzal do ruky AK-47, jsem měl pocit, že je vše tak jak má být. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To, že Jackovi ublížila stávka z áčkových seriálů snad nejvíc, víme všichni. Proto s jeho prvním záběrem přichází očekávané nadšení, že se i z téhle podpásovky nakonec vylízal. Pořád umí přitvrdit muziku za správnou věc, vzít do ruky cokoli, s čím se dá zneškodnit nepřítel a jakmile má blízko někoho, s kým se osud nemazlil, nebezpečně rychle jihne. Protože jsem ale zastáncem klasického looku Los Angeles, musím jedním dechem dodat, že přemístění do téhle lokace asi nebyl nejšťastnější nápad. Všechno už jsme totiž viděli v Krvavém diamantu, Hotelu Rwanda nebo Městě bohů a ani vysoce politická dějová linka tentokrát nic překvapivého nenabídne. Těžko se zvyká na to, že i Jack Bauer může přijít s (jenom) příjemným průměrem. Přesto není třeba Redemption zatracovat, protože je to ve své podstatě pouze předkrm pro fanoušky, celovečerní prequel. A na takové poměry je ta kvalita naopak vysoká. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)

Reklama

Reklama