Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (126)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kdo na mě vezme nůž, toho zabiju. Ale mám ještě jedno pravidlo. Nezabíjím děti. Do které skupiny chceš patřit?" Je obrovská škoda, že tu té akce je tak málo, protože Seagal je zase trochu ve formě, nenechává se ve rvačkách zastupovat a docela hlásí. Nemlátí se, pravda, už jako za mlada, přeci jenom už má nějaký ten křížek na krku, ale jak zlomit ruku ještě nezapomněl. Příběh vcelku tuctový, ale nic ultrašpatného, naopak, trošku jsem se vrátil v čase na začátek devadesátých let, na takovéhle filmy, s trochou více té akce, jsme chodili do kina. Obecně vzato, Hlídač mě docela potěšil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jeff King /Ruslan/ je tatam a tu si na rezisersku stolicku sadol akysi Keoni Waxman. A nepredviedol nic poriadne : bude to asi dost dobra reziserska lama. Ked odhliadnem od dementneho scenara /klise, vsak Stevov film/, tak to, co je najhorsie na filme, je akcia. Hned ako Stevo dokoncil akciu, bolo treba asi vypit pivo a zjest hamburger, inak si ich uroven neviem vysvetlit. Alebo este je mozna aj ta verzia, ze po natoceni akcnych scen uz cakal za rohom tim resuscitatorov so salatom a reznami, sladkostami a tortou k tomu. Takze velka Stevova bieda v jeho coraz ubohejsej kariere pokracuje, a The Keeper na tom taktiez nic nezmeni. No aspon ze za tu akcnu scenu na konci filmu si The Keeper vydobyl 30 %. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Príchodom Brúsky Willisa a jeho Smrtonosnej pasce skončila éra hrdinu, ktorému počas celého filmu nikto nerozkope sandále a tuším začiatkom treťohôr sa prestala točiť automobilová naháňačka pred pozadím. Ak tieto skutočnosti pánko Števko, ktorého zrejme prikrmuje eMcé Donald, dodnes netuší, mohla by sa nájsť nejaká dobrá duša, ktorá mu to napíše na Facebook, inak aj naďalej budú z obézneho Seagala vypadávať hrubé bulšity určené akurát tak pre jeho skamenelých fanúšikov. 40 hamburgerov. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rolland (Steven Seagal) je jedním z elitních detektivů v L.A. Při jedné akci jej ale zradí a postřelí jeho parťák, a i když Rolland přežije, je kvůli svým zraněním odvolán od policie. Přijímá nabídku svého dávného přítele, že bude dělat bodyguarda jeho dceři. Na první pohled jednoduchá práce, ale jen do té doby, než Rolland zjišťuje, v jakých obchodech jeho přítel jede a kdo všechno si přeje jeho smrt ... Čekal jsem obvyklou Seagalovinu, a už jsem si pomaličku připravoval nějaký hodně peprný komentář (napadaly mne fráze typu "Už zase Stevene" a podobně). Jenže musím říct, že jsem byl docela mile překvapenej - jasně, od tohoto filmu nelze čekat žádný intelektuální nářez, ale Hlídač ani nepůsobí tak stupidně jako většina ostatních Seagalových filmů, a pokud semtam zamhouříte oko nad nějakou tou nelogičností (na začátku náhodou velký Steven zachrání neteř svého řidiče, aby pak na konci mohl požádat její bratry o pomoc, kterou samozřejmě vůbec nepotřebuje) - ale to už tak bývá. Steven se taky drží trochu zpátky, a při své tělesné konstituci se nepokouší o žádné akrobatické prvky, ale efektivně likviduje jednoho protivníka za druhým, a tak to má být, že ano.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prakticky súhlasím so všetkým, čo napísali užívatelia, ktorí dali filmu dve, respektíve tri hviezdičky. Po dlhej dobe som zaznamenal dokonca nejaké pozitíva v akčných scénach, ktoré by v porovnaní s inými filmami síce neobstáli ani v najmenšom, ale Steven má to šťastie, že mám preňho stále slabosť. I keď niekedy som mal stále pocit, že scény, pri ktorých tak rýchlo kmitá rukami boli len skrytou kamerou nahraté scény keď sa Steven načahoval po nejakých hamburgeroch. 50%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama