Reklama

Reklama

Eso

(pořad)
Hudební
Česko, 1994, 59 min

Účinkují:

Michael Viktořík (moderátor), Tereza Pergnerová (moderátor), Vítek Havliš (moderátor), Martin Kocián (moderátor), Aleš Lehký (moderátor), Václav Jelínek (moderátor), David Škach (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Pořád zabývající se populární hudbou, v němž každý týden uvidíte 11 videoklipů. Jejich pořadí v žebříčku můžou ovlivnit pouze diváci svým hlasováním. V každém díle také vystupuje host nebo hosté z hudební branže. (Pumiiix)

Recenze (240)

mira007 

všechny recenze uživatele

Legenda - pořad, který jako první přinesl divákům parádní komerci v hudbě ( v dobrém slova smyslu ) - do pádu komunistů se moderní muzika div ne pašovala, rozhlasy nevysílali nic progresivního a až přišlo Eso a vydavatelství jako EMG Toco tak přinesli do Čech taneční muziku. Is it love.... Ačkoliv nemusím Terezu P., tak si tímto vydobila místo v historii i s tím svým Čágo belo šílenci. V dalších letech samozřejmě kvalita klesala i díky dalším moderátorům - internet, hudební stanice, nová rádia časem vymazala smysl podobných pořadů a dnes klesá i smysl hudebních televizí jako zprostředkovatele nových kapel a písniček. Pět hvězd dávám za eso devadesátých let jinak to časem spadlo až k odpadu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupiny, speváčky, speváci a ďaľší interpreti prezentovaní v tejto relácii mi nikdy neboli po chuti. Môj hudobný vkus je, bol a verím, že aj vždy bude úplne niekde inde. No musím oceniť ten svieži poblaznený šmrnc, ktorý do toho vniesla hlavne rozjetá Tereza Pergnerová. Po socialistických zdochlostiach ako boli "TKM" alebo "Triangel" prišla táto divoká karta Novy ako vlna tsunami. * ()

Reklama

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

Eso bylo každovíkendní záležitostí pro nás děti u obrazovek s Terezkou a jejími pubertálními kreacemi, kdy jsme chtěli všichni být jednou jako ona. I kluci. Nahradilo mě to Medůzu, Kinobox, Magion, Vegu, Triangel ...... prostě revoluce!!! Landa byl vyhozenej na smeťák ve vyloučené lokalitě, vyměněn za Chaozz a Love Parade na německých hudebních stanicích a byl jsem v tom....nedivím se Pergnerové ani trošku, že dopadla, jak dopadla, nebyla to pro mě však doba heroinu, spíš extází. Asi jak kde. Holt jiný kraj, jiný mrav. Stejně to všechny semlelo. Čágo, bélo, šílenci! ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem na pop a disko, kterým to v Esu jen hýřilo, našel jsem tam některé videoklipy, které stály za skouknutí od skupiny Aerowsmith, Twenty fou seven, od Landy Přízraky nebo už Jarošovský pivovar či od skupiny Premier: Hrobař. Dnes si svou hudbu vynahrazuju na rádiu Beat každou neděli v pořadu Hard and heavy. ()

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Tehdá to byl pořad, který si nikdo v neděli před obědem nemohl nechat ujít. Tereza byla skvělá a ty hitovky co tam byly.... Časem se z Esa stal odpad, kterému nepomohlo už nic, dokonce ani Leoš Mareš. Za nostalgii 5 hvězd, za to co se z toho stalo bych dal odpad, takže celkem 60 % , protože Eso bylo moje hudební mládí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Martin Kocián se nachal slyšet, že když moderoval Eso, tak byl většinou pod vlivem pervitinu. (Duoscop)
  • Eso bylo tak populární, že to nejlepší z hitparády vycházelo jako kazeta nebo CD ve formě kompilace nazvané „Čágo belo šílenci!“ Celkem vyšlo neuvěřitelných 30 pokračování. Ještě více dílů měla druhá „alternativnější“ řada nazvaná „Čágo belo tekno!“ (později pouze „Tekno!“) zaměřená na elektronickou muziku. Řada byla ukončena na čísle 70 a samotné vysílání Esa přežila o 5 let. [Zdroj: plzenoviny.cz] (Duoscop)
  • Nejdéle pořad moderoval Leoš Mareš, který se v roli moderátora objevoval v letech 2004 až 2009. (Limetka_M)

Reklama

Reklama