Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (487)

Ruut

všechny recenze uživatele

V jednu cdhvíli jsem si myslel že mi zamrznul obraz. Tak jsem se zvedal už jít restartovat, jenže ono se jen nic nedělo ve filmu. Aneb Terence Malick nové milenia přichází ... A ty lámané vazy a blátíčko toho moc nezachrání. Ale přiznávám, že jsem nebyl úplně v nej formě - takže dám Valhalle ještě šanci ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě naprosto minulo. Uznávám, že z výbornýho Madse Mikkelsena šel strach a to ani nemusel mluvit a některé scény jsou správně atmosféricky temné. Jenže jako celek na mě ta atmosféra nepůsobila vůbec, tempo bylo příliš pomalé a příroda byla až příliš nezajímavá, než aby mě ta kamera oslovila. I přesto ale u mě Refn zůstává velkým režisérským talentem a na Drive se nemůžu dočkat. Jenom tohle prostě není můj šálek kávy.50% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Valhalla Rising aneb pseudomyslitelé se opět budou štourat barbarům v zadku. Chápu, že tohle není mainstream, tohle je vážení "čumte, jak točím jiný filmy" a taky "nelze pochopit, jen se o to snažit" a taky "meditace prostřednictvím bezmozku" atd. Chápu, že tu nejde o scénář, ale přece jen bych ocenil, kdyby měl scénář o několik A4 navíc a věty, které zazní ve filmu, aby měly trochu hlavu a patu a nějaký smysl (!). Když je mlha, řekně někdo "Mlha", když doplují do neznámé země, řekne někdo: "Tohle není Svatá země, kde jsme?" A v tomhle duchu se nese celý slavný scénář. Pokud se tedy už promluví, tak se řeknou dvě tři slova a střih. A když připočtu fakt příšernou výslovnost, tak by bylo lepší, kdyby se tu nemluvilo vůbec. Mads vypadá tak, jakoby neměl mozek v hlavě. Škoda, kdyby řekl aspoň fň, bylo by to lepší. Takhle jsem nepostřehl ani sebemenší náznak toho, že by hledal svou pravou podstatu. Takže prostě jen koukal a občas někoho zmasakroval. K ničemu postava. Postavy, zejména zbloudilí křižáci, se chovají jako banda idiotů. Ani jedna postava se snad nechová normálně. A konec Jednookého? Tak tady jsem se musel smát, to zkrátka nedávalo smysl. Refn to dokázal, natočil a zhmotnil NIC. Ale na druhou stranu tu je dobrá atmosféra a prostředí, herci nevypadají jako pravidelní návštěvníci solárek a fitness. Tohle je prostě divnej film, který jde spíš proti divákům, než k nim. Odvaha se ale cení. Takže za bezbřehou nudu a totálně zmršený a zbytečný nicneříkající film jednu hvězdičku. Kdyby tu byl alespoň nějaký děj, postavy jednaly v souladu s lidskou logikou a nakonec přišlo alespoň malé rozuzlení, tak by se mi poklidné tempo, nulový scénář a statická kamera a vůbec celý film líbil. Takhle to je výkřik do tmy bez odezvy. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Drsný rozjezd, divný dojezd. První půl hodina nemá chybu - je to masakrální řežba přesně jak jsem od filmu čekala. Mikkelsen, ač ani jednou nepromluví, je se svou vizáží tak "cool", že mu stačí jen koukat nebo pozorovat mraky, aby si ho divák svým způsobem oblíbil. Křesťanský motiv by nebyl špatný, ale bohužel se to směrem ke konci rozbředává, nic se neděje, sem tam přiletí šíp nebo někdo pronese cosi o bohu, popřípadě se dva porvou aby nabíhal bodycount. Někde tam taky vyjde najevo, že to vůbec není ten film, co chceme vidět, nýbrž úplně jiný film, kde je zřejmě zašifrované důležité poselství. Lidi, co od toho čekají pořádnou řežbu ve viking stylu, ne filozofii a rozebírání náboženství, ten film zákonitě nemůžou moc schroupat. Patřím k nim, ale i tak mě to místy dost zaujalo. 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vikingský krvák ako mystický artový trip rozprávaný v (nádherných) obrazoch a symboloch? Ale áno. Strašidelný Mads Mikkelsen ako boh blúdiaci medzi svetmi - tým starým a novým, tým reálnym a záhrobným. Slepé oko vidí viac, pretože je jasnozrivé, tak ako Odinovo. Atmosféra je to, čo sa počíta. Netreba celkom rozumieť, stačí precítiť. A... netreba vysloviť jediné slovo, aby z vás bol najtvrdší bad-ass sezóny. V kine to musí mať priam halucinogénne účinky. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Celý film byl natočen ve Skotsku. (mahler)
  • Mads Mikkelsen a režisér Nicolas Winding Refn sú starí kamaráti. Refn sa nechal počuť, že najmä preto dostal hlavnú úlohu práve Mikkelsen. (m.a.t.o.)
  • Přibližně v polovině filmu je možné všimnout si, že loď, na které muž pluje, nemá žádné plachty. Přesto se však dostane sama proti proudu. (Terva)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama