Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Idioti jsou na obou stranách. Nejvýstižnější věta jednoho z místních uživatelů. A Klusák s Remundou si ty idioty našli a poskládali ze střípků krásnou mozaiku, jehož ústředním bodem mohla klidně být výroba sandálů a nikoliv radar. O ten až tak nejde. Pro ty, kteří se v kauze postavit / nepostavit neangažovali (já, dobrý den), či ji úplně nepochopili (dobrý den) je to perfektní. Minimálně uvidíte, že jste dobře udělali a poděkujete autorům, že vám téma tak krásně přinesli na talíři až pod nos. Je to chytré a křupavé. Čekám na další snímky obou velmi netrpělivě. Jirous je Jirous, žeru ho. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

absurdní polodokumetnárně-polokomediální forma umě zlehčuje vážnou a tolik diskutovanou problematiku nejen v rámci našeho národa "hrdých pepíků"... přes autorskou jednostrannost je třeba se přenést a nehledat argumenty pro radar, jelikož by na úkor zvýšení výpovědní hodnoty klesla zábavnost tohoto snímku... klusák s remundou u mě zase bodují. 90%. [Festival nad řekou, 2010] ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocené, jak prase. Tento dokument je možná svižným, ale pouze střihem, obsahem je prázdný, točen náhodně a pak poslepován. Tvůrci jsou evidentně proti radaru a je to vidět. Svojí polárnost se snaží skrýt za to, že v dokumentu neřeknou ani slovo a úsudek "nechají" na divákovi, ale záběry, které mu předhazují mu ani jiný, než jejich nabídnout nemůže. "Proti radaru": klasický dobrák z vesnice, který je poctivý, má rodinu, spoustu aktivit. "Pro radar": hajzl, co je podplacenej tupoun, vlezdoprdelka, nebo podnikatel s vedlejšími zájmy. Aby se neřeklo, že tvůrci někomu uškodili, přidalo se pár záběrů důchodců s rozvinutou schizofrenií, co řvou "Ami go home". Není to ani vtipné a po skončení jsem si řekl, že dementní jsou obě strany. Je legrační, jak jednoduchý tento národ je, imaginární malicherností, jako je radar se nechají vyprovokovat masy, ale pokud by sem zítra vtrhlo cizí vojsko, nikde neuvidíte ani nohu. 40% 07.11. 2010 ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Remunda s Klusákem mají, kromě talentu filmařského, nadání ukazovat blbost českého národa v celé jeho nedozírné slávě a v plné parádě. Jestli je 70% lidí proti radaru, pak je minimálně i 70% národa tupých jak poleno. Zaprotestovat si jen tak z hecu, že máme proti čemu, to nám jde. Díky, páně Remnudo a Klusáku, ačkoliv koukat na vaše filmy mě vždycky dost vytočí:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, jak jsme názorově nejednotní, což je dobře, protože každý má právo na svůj názor, ale je trochu smutné vidět, jak si lidé stojí za názorem a ani neví proč. Ale tohle k tomu také patří. Lidé mají právo na názor, i když vlastně neví proč, ale je asi důležité ho mít. Je na vás, jaký názor si uděláte. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu vytvořila kapela Midi Lidi. (POMO)
  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)
  • Natáčení dokumentu začalo již 1. 7. 2007. Premiéra byla původně plánována na podzim 2008, avšak protáhla se až do roku 2010. (ČSFD)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama