Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedinečný projekt Olgy Špátové zachycující Karla Gotta ve chvílích triumfu i přemýšlení o klíčových momentech vlastního života. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tohle není žádnej dokument, ale bulvární blábol poslepovanej z několika archivních záběrů a několika současných záběrů. Jedno velký divadlo, který TV Nova financovala jen za účelem kšeftu. Karla Gotta mám rád, je to osobnost, profík a slušnej chlap, a takovejhle trapnej dokument ho není hoden a akorát mu škodí. ()

jenjan odpad!

všechny recenze uživatele

Karel Gott jako zpěvák určitě fenomén je, což je ale asi tak všechno. Všechny ty kecy kolem na mne působily značně křečovitě a účelově a jen mě přesvědčily, že lidsky je mistr spíš karikatura překonávající bez většího hnutí věky. Božský Kája je představitel mas, mas s růžovými sny o úspěchu a slávě, rozjuchaných a roztančených mas, které už ze své podstaty normalizují. Dokument byl veden v duchu: Pád bolševismu zapříčinili spíš veksláci, než chartisté. No jasně, vy jste přeci chtěli pracovat, rozdávat lidem na západní a východní straně zdi jen radost, nic víc.. ble! ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Víte proč ty hodnocení ještě před premiérou viz dotaz igi B.? U slavnostní, novinářské či jiné konkrétní (jestli nějaké tedy byly, to teď nechme stranou), no podle mě je to jednoduché, buď ti lidé chtějí bejt alespoň v něčem a někdy první (tak jim to umožněme) a nebo prostě jen chtějí, aby zrovna TEN či ONEN jejich výtvor fantazie byl mezi prvními...Zpět ale k fenoménu Gott: Natočeno a pojato to bylo podle mě celkem obstojně, co se týče obsahu, tak člověk, který se o božského Karla už nějaký ten pátek zajímá (viz třeba moje babička), už všechno dávno ví a nebo se to v denících typu Blesk, Aha, Story nebo Spy už dávno dozvěděl:-) Nepopírám však fakt žena de facto třech generacích Karel Gott nějakou tu nesmazatelnou stopu zanechal, že ovlivnil nejen hudebně mladší generaci zpěváků, která k němu vzhlíží jako k bohovi, názorově je to pak už o něco slabší, rebelsky to snad ani nestojí za řeč, teď k tomu všemu ještě připočtěte dobu "Normalizace" ve které byl KAREL na vrcholu (ne, nadarmo se mu říká normalizační zpěvák, co to mělo za klady jistě každý ví,stačilo být jen trochu lojaální) a na události kolem a názor si každý udělejte sám..Nechci božského Karla nijak zesměšňovat, či vyvracet jeho talent, který jistě měl a má stále, ale můj zpěvák nikdy nebyl ani nebude, texty písní které zpívá ač to byly třeba velké české hity a nebo světové covery jsem až na vyjímky nikdy moc nemusel, slavíci z konce jeho období neuznávám, jako osobnost ho tedy de facto uznávám ale i tam je to tak 50:50...Jeho první klip mezi kravkami se mě však líbil, jako později třeba scénka s komikem Felixem Holzmannem ukázala že má vlohy i pro komedii. Někde jsem četl že i druhý Karel, ne tak oblíbený jako tento, vyhledávaný a uznávaný jen malou skupinkou lidí, v emigraci na západě, později se navrátívší aby se nakonec oba setkali a zazpívali v roce 89' na Václavském náměstí na jednom z tamních balkónů byl jiného názoru, i když na tribuně to samozřejmě poznat nebylo...Komentář není vůči této osobnosti nijak zaujatý, případným rozepřím i fanouškům se omlouvám, fanouškům nic nedlužím.. I Love You Carl, říká moje babička, Já říkám I Love You Bealtes and Stones! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Motto: Táta točí, máma točí, brácha točí, holka točí... Svět se točí... Divák čučí, mučí voči... :-| - - - Ano, K.G. je vskutku >fenomén< , kterého se česká popkultura zkrátka jen tak nezbaví... A i když je mi (snad krom těch >hledajících se talentovaných< začátků) tahle entita zcela lhostejná - nic proti jeho HUDBĚ! - To zdůrazňuju!!! . . . Škoda ovšem, že O.Š. nedokázala vyrobit víc, než jen z historických archivů sestříhaný a nově pak častečně časosběrný, každopádně však bez invence naprosto rutinní a poněkud >marketingový< - až lehce adorantský - v každém případě pak absolutně nekritický (tak jakýpak "DOKUMENT", že...) a morální i jiné mistrovy profily vylepšující film, který bych jako upřimnou a poctivou >makačku< pochopil (obsahem! - formou tedy ne...) snad ještě tak u její matky... . . . Z historického hlediska snad ještě opravdu zajímavé počátky zpěvákovy tvorby z všeobecně fenomenálních (dokonce i v české popmusic) >šedesátých< nám režisérka odrežírovala šupem, zatímco obhajobě mistrovy >normalizace< jí připadalo normální a potřebné věnovat patřičnou část filmu. No, u keců stran Charty (či spíše Anticharty, že...) se mi už chtělo zase zvracet. - - - (...Nově na Nově: V intermezzech pár reklam na všelijaké sračky včetně Mr.GS - vhodné téma pro další >dokument< , že...) - - - A jedeme dál... K boží >Májské< obouněmecké kariéře (dojemný K.G. fňuká u památníčku obětí Berlínské zdi - že se >božský< s mocí své autority neozval tenkrát? - pochcat Karle!...), milující rodince (ano, kojíme, to je teď mezi celebritami trendy, se s tím prsit...), ku 120% Karlově oběti kariéře (tak ještě, že to všechno na ty starý kolena tak dobře dopadlo...), ku pár genrovým obrázkům z mistrových cest (první >greatest komunista< (sic! ;-) v Las Vegas! - gratulujeme mistře!...) . . . A ještě starší dcerušky (to se jednou bulvár poměje, až se všechny ty Karlovy >ženy< servou o pozůstalost...) - společenský život (ano, Karla mají - vidí - všichni všude rádi a v tramvajích si už nehoní...) - a namaluj talíř, sláva ty jsi malíř (mistr kýče co se pýchy týče...) - troška toho filozofování a plkání (že by z Karla jednou kabalista?...) - celebřiťky a stáda čumilů (není nad ty společenské instalace...), špetka folklóru do flóru (to se zase babička chytla hned u srdíčka...)... A tak dále atakdááál... A hoďka a půl je v... . . . A tak se zkrátka dělá >nově< "dokument". Hlavně že je co točit. A prachy se točí, že. Děkujeme agentuře GOJA... . . . Tak "...selaví a hrajte (to) dál... ", mistře... - - - P.S. Tou jednou hvězdičkou prosím NIKTERAK NEHODNOTÍM ŽIVOT A TVORBU KARLA GOTTA! Hodnotím jen naprosto bezkrevný pseudodokument, který ve výsledku působí jen jako nějaký promomateriál, vypocený za účelem všestranného kšeftu. Každopádně pak stran autorky d.m.s.n. bohužel jablko padlo hodně daleko od stromu. A to je celý... - - - - - (Poprvé viděno se sebezapřením 9.5.2009 na Novácké trdlovizi, reálný komentář zde jako lhostejnokolikátý - 9.5.2009) () (méně) (více)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument mapující celý život Karla Gotta, a to od samého počátku, kdy si jej všimli Suchý se Šlitrem. Poté, jak to měli zpěváci lehčí v uvolněných 60. letech v době hippies, dokud nepřijely tanky. Jak najednou jej nikde nechtěli hrát, a tak začal koncertovat v Německu. Jak museli zpěváci podepsat antichartu atd. To vše s archivními záběry na onu dobu, a také jeho výstupy. Včetně toho záběry na koncerty v USA, Japonsku, Izraeli a samozřejmě v Německu a ČSSR/ČR. Hodně záběrů je i z domácího prostředí, především když Ivana Gottová byla podruhé těhotná. A že jí to jako těhuli slušelo. :-) [673. hodnocení, 75. komentář, 51%] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2009, kdy snímek odvysílala televize Nova, se stal titul nejsledovanějším televizním filmem roku. [Zdroj: mediafax.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama