Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

Botič 

všechny recenze uživatele

S polaroidem proti mystickému zlu. Del Toror vzal pohádkový námět a přetavil jej v lehce "strašidelnou" podívanou, která možná nevybočuje z řady, ale svým způsobem vrací diváka o desítky let zpět do doby Gremlins - i v Don't Be Afraid of the Dark je zlo poťouchlé a proklatě hravé, jen ten bizardní hudební motiv chybí. Tenhle neúmyslný most do minulosti mě potěšil víc, než jsem očekával. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebál som sa tmy, skôr som sa bál Bailee Madison, jej foťáka, výkrikov a v skutočnosti som sa jej ako dievčaťa bál vo všetkých filmoch, len málokedy človek môže povedať, že nejaké dieťa nemôže ani vystáť, ani cítiť a v podstate mu tú zúbkovú vílu praje. Inak vysvetlenie, o čom tieto krásne víly sú je maličkým pozitívom filmu, ktorý vystraší možno šesťročné deti. Nelogické situácie sú niekedy až smiešne - temní tvorovia zhasnú svetlo, pretože im vadí, no dievča namiesto toho, aby to svetlo zapla, tak tam robí tanečky s kúpeľňovým závesom. A tie pády do temnoty tiež boli také, nuž mohli tam ešte pridať zvuk splachovanej vody, to by pobavilo viac. Stále mi však nešlo do hlavy ešte jedno. Ak temným stvoreniam ide len o detské zuby, prečo to nevyriešiť okamžite jedným úderom lopaty. Slečna Madison by to určite zvládla, určite by potom aj menej rozprávala, čo by potešio nielen rodičov, a v dome by bol pokoj s gremlinskými ňufákmi. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mnohými opěvovaný Guillermo del Toro mne už nejednou zklamal a tak i do tohoto kousku jsem šel s vážnými obavami, že odejdu znechucený a tak se nakonec i stalo. Původní film mám sice doma, ale ještě jsem k němu jaksi nenašel cestu. Dokud Toro točí duchařiny, tak si nemám téměř na co stěžovat, ale jakmile to začne smrdět „pohádkovostí“ následuje strmý pád mé trpělivosti. Tady se sice ujal režie zelenáč Nixey, ale všichni asi víme, kdo tahal za nitky. Když k tomu navíc připočítám hodně slabé herecké výkony všech zúčastněných (i Holmes jsem už viděl zahrát mnohem lépe), digitální šotci byli spíš k smíchu (no možná to někoho vyděsí) – no a v neposlední řadě jsem po většinu času postrádal nějakou děsivější atmosféru. Pravda, občas se tvůrcům skutečně povedlo navodit trošku napětí (začátek, vana), ale jinak jsem se dost nudil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Najlepšie vyznel výkon malej Sally ( Bailee Madison ), ktorej tí filmárski parkhanti určite nevysvetlili, že sa jedná o fikciu. Teraz vážne. Toľko trhlín sa len tak často nevidí, či ide o pôvod škriatkov alebo nevysvetliteľné chovanie matky dievčatka. Za uznanie stojí atmosféra starobylého domu. Jedno je isté, Guillermo del Toro ako producent stráca dych a bol by som nerád, keby skončil ako Luc Besson. Slabší priemer. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

díky tomu, že zdroj "strachu" a "zla" je odhalen v podstatě hned na začátku, nemá divák až na pár světlejších okamžiků prakticky vůbec prostor k tomu, aby se mohl bát.. dále nerozumím té absolutní neoriginalitě scénaře vzhledem k faktu, že jej psal del Toro, a trochu mi uniká, pro jakou cílovou skupinu je tento film vlastně určen.. slaboučké 3* ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Napriek veľkým očakávaniam sa film stal kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Meno „Emerson Blackwood“, postava, ktorá vo filme postavila sídlo, je poctou Algernonovi Blackwoodovi, ďalšiemu spisovateľovi nadprirodzených hororových príbehov. (Arsenal83)
  • V původním filmu z roku 1973 se Sally jmenovala Alexova (Guy Pearce) manželka. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama