Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální pohádka o koníkovi, který skutečně žil, skutečně vyhrával a skutečně byl vyjímečný. Pokud jste to nevěděli, po filmu to vědět budete. A to je po obsahové stránce asi všechno. Scény dostihů jsou jinak nasnímány dynamicky a zejména poslední závod se dá svým způsobem vyloženě prožít. Herecké obsazení je bez chyby, všechny technické složky zůstávají věrné pojmu "profesionální mainstreamová limonáda" a typické atributy rodinného dramatu mě neurážely. Když si to shrnu, nevadilo mi na tomhle filmu v rámci očekávání vůbec nic (jedna slečna od koní povídala, že je tam několik nepříjemných kiksů, ale to jako neznalec neposoudím). Možná trochu dlouhé a určitě hodně sladké, nicméně vcelku zasloužené čtyři hvězdy. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Krásný a napínavý příběh dostihového koně jménem Secretariat, který nade vše miloval závodění a byl neskutečně rychlý. Diane Lane zahrála majitelku farmy a maminku úžasně motivujícím způsobem. John Malkovich jako trenér dostihových koní jako vždy naprosto skvělý a ponořený do role. Když chcete něco získat, často se musíte něčeho vzdát, alespoň na čas. Když to uděláte a neuspějete, nesmíte litovat, že jste neuspěli, ale měli byste být pyšní, že jste to vůbec zkusili. Když dokážete co jste si předsevzali, vychutnáte si svůj úspěch o to více, kolik jste museli obětovat a jak moc jste museli bojovat. To je pro mě osobně poselství tohoto krásného filmu. Škoda, že se takových filmů točí čím dál tím méně. V tomto případě Disney zaválel! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl to fajn příběh, tu a tam i trochu dojemnej, ale ty 2 hodiny stopáže jsou celkem vražedný a až zase tolik zajímavý to není, v podstatě scény, který opravdu stojí za to vidět jsou jen závody a pak John Malkovich v olbečcích hodících se tak maximálně do gay cirkusu. Osobně stavim výš Black Beauty. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)

Reklama

Reklama