Reklama

Reklama

Cesta smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Agent Interpolu Samuel Axel je vyslán do východní Evropy, aby odhalil obchod se zbraněmi a získal informace o různých mafiánských organizacích. Přímo během akce je však jeho tým napaden a jeden z členů umírá Samuelovi před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a vydá se na vlastní cestu za odplatou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

X-miliónty štandardný lacný akčák kde americký hromotĺk Steven Seagal zmláti hromadu špinavých rumunov. Seagalovo meno vzbudzuje u rumunských gangsterov posvätný strach a stačí aby si majiteľ obchodu dal do výlohy jeho fotografiu s nápisom "TU STRÁŽIM JA" a vyhne sa tak plateniu výpalného. Veď kto by riskoval hnev chlapa ktorý svojou impozantnou siluetou zatieni slnko a do hlavy sa mu zmestí heligónka. Dej mi trošku unikal, Steven chodí sem a tam, pokyvuje tou hlavou a keď narazí na nejakého nešťastného mafoša stačí mu veľmi decentne mávnuť rukou aby ten chudák pocítil boží hnev na svojej prašivej koži. Nejaké tie bitky, nejaké to strieľanie, nejaké tie kecy... nie je to sračka ale od akčnej pecky to má ďaleko ako Lenin z mauzólea do telefónnej búdky v Londýne. Ale Steven sa naozaj snaží, to čo predvádza je naozaj podobné tomu, čomu sa bežne hovorí pohyb a dokonca je mu pri tom aj vidieť do ksichtu, nielen mihajúce sa ruky ktoré by mohli patriť hociktorému rumunovi čo nie je bezruký. Znesiteľná rutina. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

O proti minulému filmu, krok zpět!!! V soubojích je Steven, ale jejich málo!! Mě souboje nevadili, ale prostředí, kde se celý film odehrává je katastrofálně nudný, celá zápletka nikoho nezajímá!! Tenhle film je kompletně totální sračka,ale díky za to, že Seagal se pořád ohánět umí a vypadá prostě dobře!! Já mu přeji aby se stal televizní hvězdou a sem tam si střihnul malou roli ve filmu, který možná bude něco znamenat!! Tohle prostě může točit do smrti a bude to stejná nuda!! ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi špatně. Kamera se zaostřuje na vysoké úrovni, ale moc překombinovaně až zběsile bez výsledku. Všechny akční scény jsou prostříhané, kde nezjistíme, jak k dané situaci vlastně došlo - jedna linie při pasáži 5 sekund se střihem, zmatek prodlouží na 2 minutový zlom (film nemá přes 90 minut, ale kolem 50.) Vlastně u Seagala jsem nic jiného nečekal což mě mrzí, kousíček jsem mu věřil, že by mohl překvapit, ale špatná režie, střih a scénář nejde odpustit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Američané jsou svou brutalitou proslavení. Ano a jsme na to hrdí! Tak copak tu zase máme? Hmm pár dobrých hlášek a pár slušných bojových sekvencí v některých z nich se dokonce předvede i sám velký Stevo Wow! Na druhou stranu máme tu bohužel opět hnusný Rumunsko, vypráskanej scénář, Seagalovskej střih a tentokrát i mimořádně mizernou kameru. Takže dost rozporuplný film některý věci se mi tu líbili občas to vypadalo jako by sádelník pomýšlel i na comeback, ale pak zase nastoupili na scénu atributy který to posrali a škoda Shahlaviho který mimo dvou kopaček které pochopitelně nepochází ze závěrečné bitky nemá ve stínu sádla šanci nic předvést a tak je pro mě jejich vzájemná konfrontace opět zklamáním. Být v té finální bitce nějaký no name kretén co nic neumí, tak neřeknu půl slova a možná bych tenhle fight i ocenil, protože působil jako ze Seagalových starých časů, ale takhle to je jenom neodpustitelné plýtvání potenciálem schopného protivníka. Nicméně i tak je tenhle film pořád o třídu lepší než to v čem mistr taktiky účinkuje dneska, ale to už se asi opakuji každopádně radši tuhle cestu smrti než cestu do pekla s bradkou, buzi brejličkami a taktickou vestičkou, ale ten oblečenej sex z holkou co by mohla být jeho vnučkou si mohl Stevo odpustit...30% ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Jediný film s hlavní rolí Stevena Seagala z roku 2010 - Born To Raise Hell. Je poměrně těžké zhodnotit tento film. Co se týká akčních scén - myslím tím tři přetřelky, 4 souboje a nějaké výbuchy, jsou poměrně dost pěkně udělané. Přestřelky mají některé skutečně "cool" momenty, v soubojích má Steven sice dubléra, ale hodně toho dělá sám a moc mě mrzí, že kamera je zase často příliš blízko a střih je někdy opravdu zbytečný. Kvalita soubojů sice nedosahuje na ty ze Smrtící zbraně, či filmů z let 1988 až 2002, ale je zase lepší než u většiny seagalovek z posledních let (Na úrovni Ruslana a A Dangerous Man). Dalším pozitivním překvapením je kamera na rumunských exteriérech - dělá z Bukurešti skutečně velmi zajímavou lokaci. Nevypadá to vizuálně tedy často tak špatně, jak jsem čekal. I herci v záporných rolích Darren Shahlavi a Dan Badarau se snaží. ALE Vadilo mi předabováni Seagala v momentech, kdy není zepředu zabírán. Celkově film působí strašně béčkově - zejména kvůli špatnému ději, scénaři a chybějící atmosféře. Hudba také nic moc. ...Sice se jednoznačně jedná o jeden z nejlepších akčňáků natočených ve východní Evropě, ale víc než 50% si to tady fakt asi nezaslouží. Hodnotím to jako podprůměr v rámci Seagalovy filmografie. Po solidních filmech z tří minulých let je tento snímek asi třetí nejslabší. Pro za 4 hvězdy, což značí u Stevenových filmů nespokojenost. ZÁVĚR: SNAD UŽ SE STEVEN DO VÝCHODNÍ EVROPY NIKDY NATÁČET NEVYDÁ. JINAK NA TO STÁLE MÁ. TEĎ PO MACHETE UŽ SNAD NĚJAKÝ FILM S VYŠŠÍM ROZPOČTEM VYJDE. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pri útoku na policajtov prechádza auto cez policajné pásky bez toho, aby ich pretrhlo. (johnsnow)
  • Steven Seagal se na filmu, jehož natáčení trvalo čtyři týdny, podílel coby scenárista, producent a hlavní herecká hvězda. (Conspi)
  • Natáčeno v listopadu 2009 v rumunské Bukurešti. (ssfan)

Reklama

Reklama