Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Mnozí tady hodnotí výkon týmu a zážitek, jaký jsme z toho všichni měli. I já jsem samozřejmě rád, že jsem to mohl zažít na vlastní kůži a i teď při pomyšlení na tento úspěch mi leze mráz po těle a do očí se derou slzy dojetí. Nicméně dokument je pouze sestřihem momentů, rekapitulace. Nic navíc - rozhovory, zajímavosti ze zákulisí, více okolností o turnaji. Na koukatelnosti se nejvíce podílí samozřejmě úspěch samotný, ale i komentáře komentátorů. Jako dokument průměr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na moment, kdy dal ve finále Petr Svoboda rusákům gól a já naprosto nekontrolovaně popad ve sport baru v centru Prahy první českej prapor co byl po ruce, vylítnul na ulici a začal jsem s tím naším praporem mávat a řvát radostí, dodnes vůbec nevím co. Vlastně vůbec nechápu kde se ve mě během jedný sekundy vzalo tolik pozitvní energie, radosti a štěstí, že jsem tohle udělal. Hokejových 14 dní ve kterých jsem si připadal jak v nádherným snu. Parta podceňovaných kluků z bruslema na nohou, s hokejkma v ruce a českým lvíčkem na prsou dokázala udělat radost mnoha milionům čechů. Ještě dneska se mě při vzpomínkách na "Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje, jsme olympijští vítězové. Přepište dějiny Česká republika vyhrála Zimní olympijské hry v ledním hokeji " derou slzy do očí. ()

Reklama

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je premrštené fanúšikmi, ale s triezvym pohľadom toto je len priemerný dokument. Málo dramatický, príliš popisný. Napríklad tam mohlo byť viac situácií s komentárom z priamych prenosov, to ľuďom robí husiu kožu, nie jednoduchý vyprávač. Všetká česť českým hokejistom, ale dokument nebol taký stopercentný. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Přepište dějiny Česká Republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji!!!" Ještě dneska, když vidím sestavu Kanady nechápu, jak se těmhle zlatejm hochům podařilo vyhrát. Gretzky, Yzerman, Shannahan, Lindros, Bourque a Patrick Roy. Mimochodem, kdy naposled od té doby zažilo Staroměstské náměstí 100.000 hrdých čechů?! :-) Jinak buďme upřímní, dokument samotný a jeho televizní zpracování je průměrný. Vzhledem k tomu kolik ČT vlastní materiálu k této události je to celkem tristní výsledek. Spíše než filmařinu, režisér pouze sestřihal materiál a nic víc nepřidal. Hodnotíme postavy, nikoliv dokument jako takový. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • Slovensko obsadilo na turnaji 10. miesto po 2 prehrách, 1 remíze a 1 výhre s negatívnym skóre 11:13. (Marek1991)
  • Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec. (petaspur)

Reklama

Reklama