Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (88)

kareen 

všechny recenze uživatele

Mám strašně ráda Michelle Williams, protože její hrdinky jsou z masa a kostí, její pohled vždy říká: ano i já toužím po krásném romantickém vztahu, ale zároveň žiju v reálném světě, už jsem toho prožila příliš, abych nevěděla, že vztahy dokáží být bolestné a svými rozhodnutími mohu mnohdy ublížit nejen blízkému člověku, ale dokonce i sama sobě. A právě proto si ji neumím představit v nekomplikované, povrchní romantické komedii, protože tam by svou opravdovostí působila jako pěst na oko. Což naštěstí není případ tohoto filmu, ten je svým příjemně civilním laděním o hodně bližší jejímu naturelu a přirozenému herectví. Take this waltz je sice spíš drama než komedie, ale disponuje některými vtipnými a trefnými dialogy a také výbornou hudbou, Leonard Cohen je volba, která nikdy nezklame. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film s takovou bohémskou atmosférou pastelovými barvami a hořkosladkým příběhem. Na jednu stranu to bylo zajímavé, na druhou stranu to šlo naprosto mimo mě, protože jsem nebyla schopná se ztotožnit nebo pochopit ani jednu z postav. Možná to bylo i proto, že navzdory tomu, že hlavním motivem filmu byl život, (nebo aspoň jeho část) tak postavy nebyly na můj vkus úplně jasně vyvedené/vysvětlené..takže to tak nějak pokulhávalo. Možné je ale i to, že postavy byly opravdu tak "podivné" jak se zdá na první pohled a já nebyla jen schopná to pochopit... Další věc byla na můj vkus příliš dlouhá stopáž, prostě bylo vše zbytečně natáhlé a obsah se tím hodně rozpliz.V druhé půlce jsem se místy nudila a doufala jsem že se snad stane něco...cokoli dalšího...nestalo se. Abych shrnula to pozitivní, tak to je atmosféra snímku, hudba a herci- to je tak ono...Jednou mi to stačilo. Za mě je hodnocení kdesi mezi 3 a 2 hvězdičkami. Průměr. ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda "realistické" indie filmy s minimem hudby, ani filmy, v nichž nesympatická hrdinka (možná bych měla spíš napsat připitomělá, duševně nevyrovnaná, emočně nevyspělá kráva) není spokojená se svým životem, a tak se rozhodne pro "zásadní" krok, místo aby se snažila vyřešit stávající problémy. Co na ní kdo vidí (kromě mužského publika, které si v tomhle filmu fakt může prohlídnout Michellino všechno) asi nepochopím. Ne, tohle na mě fakt nefungovalo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Červená knižnica. Fakt dobre napísaná a s výbornými hercami (okrem Sarah Silverman, ktorá v záverečnom výstupe solídne vypadáva z role), ale stále iba červená knižnica. Nudne priemerná ženuška je nespokojná v zdanlivo dokonalom manželstve. Chce niečo viac, aj keď nevie čo. A získa dojem, že jej to môže poskytnúť seriálovo štramácky sused. Tak si rozdrbe manželstvo, zlomí srdce pohodovému manželovi a odíde v ústrety ohnivému západu slnka. Koniec, happy-end, hlavne že sa diváčky v hrdinke našli. Zííííííííííííííív. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se nedokázala do Margot nijak vcítit a to je u takového filmu prostě konec. Nenašla jsem na ní nic zajímavého, co by k ní přitahovalo hned dva chlapy najednou, spíš mi připadala jako takovej tuctovej magor. Její problémy mi nepřišly vůbec zajímavě zpracované. Je to film o tom, jak se nějaká divná holka Margot plácá od jedné strany k druhé, protože není schopná nějakých závazků a je vyplašená ze všeho, co je okolo ní... Prostě divný a nezáživný. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastian v roce 2011 byla Sarah Polley s filmem nominována na cenu pro nejlepší film. (dainio)
  • Každý "outfit", ktorý má Margot (Michelle Williams)  na sebe, obsahuje aspoň kúsok oranžovej farby. (Fanita)
  • Z festivalu Vancouver Film Critics Circle 2012 si Michelle Williams odensla cenu pro nejlepší herečku v kanadském filmu. Seth Rogen byl současně nominován na cenu pro nejlepšího vedlejšího herce v kanadském filmu (dainio)

Reklama

Reklama