Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto maximálně pochopitelné zkratkové podání vesmíru jednoho z nejznámějších teoretických fyziků současnosti. Stephen Hawking o sobě na začátku každého ze tří dílů říká, že je taky ,,tak trochu" snílek. Mám však takový dojem, že u něho snění přesáhlo docela výrazně ,,tak trochu". Přesto je to jeho povídání, když už nic, tak velmi velmi zajímavé. Samotný dokument je zpracován rovněž pěkně. S hvězdičkou však musím jít určitě dolů, neboť dokument je založen z větší části na spekulacích a snění než na vědeckých podkladech, což pro někoho může sice být zajímavým zpestřením, ale na mě to působí spíše úsměvně. 4* ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Stephen Hawking. Physicist, cosmologist and something of a dreamer. Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free..." - Hawking se zde skutečně ukazuje jednak jako špičkový vědec a mistr ve svém oboru a jednak také jako tak trochu snílek, který si rád domýšlí různé možné teorie a scénáře do budoucna, přičemž ale všechny ty na první pohled sci-fi vize vzápětí elegantně objasňuje pomocí vědeckých poznatků, ale zároveň tak, aby jim snadno porozuměl i laik.. ve výsledku moc zajímavá a velice poučná podívaná.. a každopádně obrovské uznání pro Stephena Hawkinga ! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První vyprávění o potenciální existenci mimozemšťanů je skvělé, zajímavé a hodě mě bavilo, navíc po celou dobu doporvázeno pěknou animací. Takže zatím po prvním díle 4* Po druhém díle: Time travel. Druhé vyprávění Stephena Hawkinga je jedno s nejlepších, nejnapínavějších a nejzajímavějších co jsem kdy vůbec viděl, ono v podstatě moc dokumentů o cestování v čase není. Zde je ale cestování v čase vysvětleno tak srozumitelně a prakticky, že jsem neměl menší problém pochopit a uvěřit! Tohle mě neskutečně vtáhlo do děje. Time travel 5*. Po třetím díle. 5* :) Doporučiju pro všechny milovníky vesmíru a těm, co se chtějí něco dovědět. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud o astronomii něco málo víte, nenabídne pro vás Into The Universe asi žádné nové informace. Přece jen fakta, jako že plynutí času je nepřímo úměrné rychlosti, se kterou se pohybujete, jsou známá už od dob Einstenovy teorie relativity a černé díry patří posledních dvacet let mezi nejrozebíranější objekty ve vesmíru. Nicméně i přesto, že jsem se po stránce faktické nedozvěděla prakticky nic nového, jsem si tuto exkurzi do vesmíru užila. Vizuální stránka je poutavá a Hawking vše vysvětluje s jednoduchostí a přístupností, což ostatně ilustruje i to, že namísto témat jako "temná hmota" nebo "supernovy" jednotlivé epizody nesou divácky přístupnější názvy jako "mimozemšťané" a "cestování časem". Pomyslnou třešničkou na dortu je pak krásné prolínání podmanivého hlasu Benedicta Cumberbatche se strojovým hlasem Stephena Hawkinga. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama