Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Kdo říkal, že v dnešní době už je nemožné natočit něco originálního? Celkové hodnocení nenaznačovalo žádnou pecku, ale pětihvězdičky některých uživatelů dávaly najevo, že na tom filmu něco bude. A taky že ano. Už od začátku mě zaujala velmi netypická a osobitá McKeeho režie, zejména používání různých prolínaček a pomalých zatmívaček jako ve starých filmech. Postupem času si mě navíc začal rejža získávat naprostou nepředvídatelností jednotlivých scén, což mě u amerického filmu, přestože nezávislého, dost šokovalo. Co však dělá tento film nezapomenutelným, je opravdu nehorázně geniální soundtrack - společně s Hanebnými parchanty a Drive patří mezi nejlepší za poslední roky. Celkově je pro mě tahle Žena obrovským překvapením, opravdu to stojí za pozornost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Počáteční lamentování a zhnusení nad špatným filmem nahradí výborný pocit z dobře odvedeného těžkotonážního dramatu, korunu všemu nasazuje nervydrásající konec. Takhle nějak si představuji poctivou práci s divákovými emocemi: kdo snímek nevypne po první půlhodině, nejspíše na něj potom velmi dlouho nezapomene... ()

Reklama

headcrab 

všechny recenze uživatele

The Woman podle mě vůbec neni tak špatnej film, jak to dle zdejšího hodnocení vypadá. Chlápek ze Sundance to skutečně přehnal, pravděpodobně podobných "hororů" moc nakoukáno nemá, čekal jsem tedy daleko větší zvrhlost a prasárnu, něco víc samoúčelnýho bez děje. Proto jsem byl mile překvapen pomalým rozjezdem resp. pomalým plynutím, protože pořádně se něco začne dít až ke konci, ale i navzdory tomu to vůbec nebyla nuda (čehož jsem se zprvu bál vzhledem ke stopáži 103 minut). Film se soustředí i na vedlejší postavy, všechno se tady děje v rámci uvěřitolnosti, postupně si začínáte dělat obrázek o tom labilním tatíkovi a s tim jde ruku v ruce i uvěřitelnost konání ostatních členů rodiny. Dialogy nejsou hloupý, hudba se mi až na pár songů taky líbila, kamera super. Zvukově taky občas vynikající, např. drtivej zvuk u scény s prstem, nebo výstřel a následný hvízdání v uších, což je tady SILNĚ nepříjemný i pro diváka! Jako jo, pár scén je tady parádních ("Honey? That woman....do you really think we should be doing this?..." :) ) a upřímně nejsem daleko od 4*, podle mě to lepší v rámci žánru. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Béčko ako remeň na ktoré by sa zabudlo hneď po pozretí, keby sa v ňom nenachádzali nechutné, zvrhlé, morbídne , mindfuck nečakané zábery. Z takou lacnou kamerou mi až tak nesadli ale šokovali ma až až. Či už týranie, ponižovanie, sexuálna deviácia, kanibalizmus. Kadečo skazeného môžeme vidieť počas priebehu snímky. Akurát je všetko nekvalitne zachytené.. Presne ako video-film ()

POMO 

všechny recenze uživatele

The Woman začína ako lacne vyzerajúci céčkový horor. Ale dajte mu šancu. Lenivá herecká akcia, zvláštne dialógy a mimózne režijné pojatie postupne začnú dávať zmysel, postavy naberú kontúry, atmosféra začne dusnieť a finále vás knokautuje. Produkčne béčkový film, ale obsahovo rafinovaný, presný a na americký produkt neobvykle odvážny. Ako v surovosti, tak v podkopávaní amerických sociálnych vzorcov. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama