Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Žádný blockbuster, ale hodně zajímavý nízkorozpočťák z pera Brit Marling mě naprosto šokoval. Na jednu stranu šílenost. Na druhou stranu dokonale pochopitelná. Pár drobností je tedy na můj žaludek moc - jako ošahávání vnitřností srnky nebo pohřbení kolegyně aktivistky do hrobu někde v lese, navíc ji pohřbí nahou zaházenou květinami, to je na mě moc hippies. Ale člověku takový film otevře oči. Je snadné věci nevidět. Je hodně těžké nechat oči otevřené, když je to nepříjemné. Ale u The East se jedná o poměrně snesitelná eko-témata. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zatímco Batmanglijův předchozí počin kvůli menšímu rozpočtu a nejednoznačnému vyústění ještě chutnal jako indie, East už chutná jako plnohodnotný, v rámci možností i celkem velkolepý eko-thriller, který by se neztratil v široké distribuci. O to větší škoda, že to zase jednou zkejslo jen v pár kinech a z filmového světa to vyšumí rychlostí světla. Ne však z divákova podvědomí. Přesvědčivé výkony, kupa mrazivých scén a uvěřitelný přerod (?) hlavní hrdinky dělají z Eastu jeden z těch lepších thrillerů letoška. 80% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si z toho vlastně mám odnést. Hyzdění a zabíjení životního prostředí je špatné? Eko-terorismus je špatný? Přece jen existuje i nějaká zlatá střední cesta? Forma filmu pro mě byla lákavá a pohlcující, nejen stylem a obsazením, nicméně zanechala ve mě hořkosladkou pachuť něčeho, co poukazuje na očividnosti, ale zároveň nic neřeší, což vlasně mořná byl ten "message"? Asi jsem čekala něco "osudovějšího"? Nevím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co tohle má být? Akční film natočený umělecky? Environmentální drama s přesahem? Nevím, čím vlastně chtěl tenhle snímek zaujmout, jen můžu říct, že se mu to v mém případě nepovedlo. Nepříjemné postavy, kterým se prostě nedá fandit, do toho ještě snaha říct světu, že lidé se chovají k přírodě ošklivě. Chovají, ale proč o tom musíme slyšet ve filmu, který by měl asi být v první řadě akční. Anebo se tak tedy jen tváří. Neskutečný paskvil, který, doufám, nebude masovou záležitostí, i když je vidět, že se jedná o další odpověď na to, jak točit film, které nebudou hollywoodské. Proč se tohle radši nenatočilo jako dokument? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama