Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetla knihu... tak by se mi film asi stejně nelíbil. Čekala jsem víceméně povedenou adaptaci, ale tohle mě velmi nemile překvapilo. Kniha se mi líbila, dobře se četla a tak jsem čekala povedenou kriminálku i na plátně. Ale nic takového. Naprosto nesmyslně propletená zápletka, která si namísto následování knihy, vymýšlí vlastní příběh, který ale téměř nefunguje. Postavy se v něm plácají jako ryby na suchu a je je téměř utrpení film dokoukat do konce. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

U mnohých slabších snímkov miestni komentátori ironicky konštatujú, že najlepšie na celom filme boli záverečné titulky. Tak ale v tomto prípade si nemôžem pomôcť, na tomto filme fakt boli najlepšie záverečné titulky, ktoré zdvihli u mňa hodnotenie aspoň o jednu hviezdu. Prelet nad zasneženým Štokholmom s pôsobivým hudobným sprievodom ma rozsekal dokonca s väčšou silou než "vzdušné" dokumenty od Yanna Arthusa-Bertranda. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych byl hodinu a půl v hypnóze, a pak se lusknutím prstu probudil. Stejně rychle se klasicky severská ponurá a atmosferická pokoukaná proměnila v blábolení někoho, kdo už nemá co říct, ale musí pokračovat, protože hodina končí až v celou. Bohužel jsem neměl omluvenku, tak jsem musel zůstat, ale řeknu vám, že to byl jeden z těch případů, kdy dřívějším odchodem o zážitek ani o pointu nepřijdete. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Lasse Hallstrom /Pravidla Mostarny, Lov lososu v Jemenu, Ostrovni zpravy/ natocil len dalsi nudny fryler, ktory nema strhujucejsie tempo a nedokaze ani odsypat. Su tu sice take veci ako ponura atmosfera zimneho Stockholmu a zaver s autobusom, ale film viac nudi nez zaujme. Vlastne taka profesionalna svedska nuda. 40 % ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Čekal jsem napínavou severskou detektivku, ale to jsem netušil, že se to Hypnotizér jmenuje hlavně proto, že zoufale unylý děj diváka během pár minut spolehlivě uspí. Film nemá žádný náboj, atmosféra je takřka nulová a děj je tak zoufale předvídatelný, až to tříská dveřma. Hlavní postavy vlastně nehrají. Jen tak mezi sebou planě koketují a přestože občas projeví i nějaké ty emoce, z míry to nikoho nevyvede. A pak ta stopáž. Vzhledem k tomu, jak je vlastně celý příběh jednoduchý a prostý jakéhokoli překvapení, dají se dvě hodiny natočeného materiálu bez přeháňky považovat za naprosto zbytečné plýtvání. No, skandinávská kinematografie má ve světě po zásluze výbornou pověst, ale zrovna tento film jí teda moc nepřidal... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)

Reklama

Reklama