Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hodně slabších animovaných kousků. Většina animáků je určena i pro větší publikum, že si v tom najde nějaký humor. Tady to bych doporučovala tak od 8 let a výše nepřístupné, protože jedině takhle malým písklatům se to může líbit. Vše hrozně prvoplánované, naprosto stupidní a jednoduché dialogy a ty gesta, o příběhu ani nemluvě, ale animace ušla. Co se týče humoru, tak povětšinou byl charakteru jak pro debílky aneb hahaha vrazil žirafě zobák do prdele při nárazu a ta se tam pak svíjela. 1,5* P.S. Nevěděla jsem, jestli brečet nebo se smát, když ti dva padali dolů z útesu, teď ten zpomalený záběr na otce, jak se za nimi chce vrhnout, ale zabrání mu v tom jiný pták, ta patetická africká hudba... výbuch smíchu se slzami v očích. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nějak se mi vybavují Ajťáci a jejich výprava na muzikál Gay. Problém ovšem je, že já oproti většině publika tam nemám ptáky rád .. a že jich v Zambezii je! Trošku jsem fandil tomu extra přerostlému leguánovi, aby je komplet vyhubil nebo alespoň nějak radikálně upravil jejich počet, jenže to by bylo dětského pláče a maminčina hubování, že si moc ptáků neužily. Tak aspoň že tam umře ten marabu hned na úvod, to si zaslouží pochvalu .. ()

metalmaus 

všechny recenze uživatele

Nevim, proč k docela pěkné animaci jsou ptáci jak pokrytí texturou. A hlavně to statické pozadí!? To musí bejt, aby se na stromě pohnul lísteček, na obloze mrak. U filmu, kde jsou hlavní hrdinové ptáci, kteří buď sedí na stromě nebo letí na obloze, to po chvíli začne pekelně rušit. Každopádně příběh s osvědčenou linkou, sem tam vtip a celkem dobrá hudba. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Snaživo vytvorený vtáčí animák, ktorý však so súčasnou tvorbou len ťažko drží krok. Animácia i grafická stránka je pomerne slabá, čo by sa dalo vynahradiť originálnejším príbehom. To ale nie je tento prípad. Napriek tomu je Zambezia vtipná a v závere veľmi napínavá rozprávka s fakt skvelou hudbou (asi najlepšia zložka filmu), ktorú ocenia výhradne mladší diváci. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama