Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi kultovními filmy s mistrem Funesem je právě Velký flám výjimečný proto, že v prvé řadě nejde o Funese a jeho mimickou komiku, nýbrž o rozmáchlý satirický příběh s množstvím vedlejších postav, a také o Bourvila, který ztělesňuje postavu mnohem bližší běžnému, válkou postiženému lidu. Avšak je to právě dokonalá herecká souhra těchto dvou ikon francouzské komedie, která donutí každou diváckou generaci uvelebit se do křesla a pouštět si tuhle nesmrtelnou klasiku znovu a znovu ve chvílích, kdy se Rusové zase rozhodnou jen tak ze srandy obsadit cizí stát a rozpoutat ozbrojený konflikt. Hvězdička dolů pouze za lehce přepálenou stopáž, která přeci jen zmíněný tandem i celý složitě propletený děj v rozletu trochu brzdí.. 85% ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Německý letoun, sestřelený šilhajícím německým vojákem, je typ Morane-Saulnier MS-502 Criquet. Jde o ve Francii vyráběnou variantu známého německého kurýrního letounu Fieseler Fi-156 Storch. Zatímco německý originál má řadový motor, pozdější francouzské varianty dostaly motor hvězdicový. (Foxhound#1)
  • Nápad s poznávacím znamením v podobě anglické skladby "Tea for Two" vznikl při návštěvě restaurace v Nice, kam se štáb vydal na večeři. Při vcházení do restaurace ho zahrál tamní pianista na barové piano. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama