Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hibernatus působí trochu jako chudý příbuzný mezi komediemi, které v té době za sebou už Funés měl. Série Četníků, Fantomase, Grand restaurant, Tonoucí nebo geniální Oskar. Právě na Oscarovi pracoval i režisér tohoto filmu a též scénárista Jean Halain. Celou řadu komedií pak dělal se slavným hercem i Jacques Vilfrid. Takže se všichni dohromady znali a čekal jsem opět úspěšnou spolupráci. Můj názor je ten, že tentokrát ovšem nevyšla. A to se přitom L. de F. potkal mnohokrát i s Claude Gensac. Ti dva k sobě též padli perfektně. Jenže na rozdíl od Oscara, který je svižný a plný bláznivých zápletek, je zde film pomalejší a slavný komik v něm nemá zrovna moc prostoru. Taky toho není moc na hraní. Krom jedné honičky a pár převleků se děj líně vleče. Půl hodiny se o dědečka různí lidé a instituce přetahují a pak se odehraje pár zápletek v domě, které jsou ale de facto převážně spojeny s láskou a žárlivostí. A když už se snad něco začíná pořádně odehrávat, Tartas to nevydrží a vše prozradí. Je pak už jen úsměvné, že za pouhých deset let zmrazení lidí použijí filmaři ve Vetřelci a dnes už se též uvažuje, jakým směrem se vydat, aby kosmonauti vydrželi desítky let na cestě kosmem. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Milý film s tradičně výborným Funèsem. Oproti filmu Spáč od Woodyho Allena je ale o něco horší, není tak nápaditý, ale vtipnejch situací tu je pořád hromada. Zatímco ve Spáči hraje "ospalec" hlavní roli, v Hibernatovi je staven trochu do pozadí a hlavní slovo tak přebírá právě Funès, kterému ale zdatně sekunduje Claude Gensac, výborně přihrává Paul Préboist, ale i další. Hibernatus je krátnej a údernej film, kterej by člověk mohl vidět zas a znovu. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dědečka si rozmrazíme, představení připravíme. Taková normální rodinka ambiciózního továrníčka de Tartas se postaví div ne na hlavu, aby pětadvacetiletého stařečka pochovala, dochovala a zachovala v co nejlepším stavu, neb tento je vrcholným exponátem francouzské vědy a továrniček by se navíc rád blíže spříznil s jinou zazobanou rodinkou a řádem Čestné legie. Mezi tradičně rtuťovitým Louisem a tradičně éterickou Claude to opět báječně jiskří, potěší i přítomnost Funèsova syna Oliviera v roli syna sveho otce. :) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být výborná komedie, nebýt toho posmutnělého etického poselství v závěru ve smyslu, že mrtvé je lépe nechat spát a s přírodními zákony neradno si zahrávat. Standardní Funès, jako vždy okouzlující Claude Gensac, solidní a neokoukaný Bernard Alane s připitomělým výrazem, vtipný Michael Lonsdale ("Máte velkou hlavu a vrtěl jste s ní.") plus řada dalších výborných vedlejších rolí. Určitě jsou lepší Funèsovy filmy, pro jeho fandy ale slušná podívaná. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Skvělá dnes již klasická francouzská komedie s opět skvělým Louisem de Funèsem. Tentokrát je celý film prakticky založen na jeho herectví, má vcelku originální námět a nespočet vtipných scén. Opět tu máme perfektní komediální snímek, ve kterém Funès opět dokazuje, proč je právem považován za mistra ve svém oboru a proč jeho styl herectví už asi nikdy nikdo nenapodobí. 7/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Louis de Funès (Hubert de Tartas) měl prý plnou hlavu vlastních nápadů, jak vylepšit natáčené scény, a tak se prý často jedna a tatáž scéna natáčela mnohokrát kolem dokola a zabralo to tak hodně času. (Lynette)
  • Moderní kostel, k němuž přijede Hubert de Tartas (Louis de Funès) s ambulancí, se nachází na 20 Rue de la Maison Verte ve městě Saint-Germain-en-Laye. Tento katolický kostel je zasvěcen svatému Légerovi. Po naprostém zničení starého kostela během francouzské revoluce byl znovu postaven v průběhu roku 1960. (Komiks)

Reklama

Reklama