Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 293)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Recyklace skvělých animací z Tangled, a bohužel to občas vypadalo, že i postav, ale naštěstí ne. Řekněme si to upřímně, Tangled bylo ve všech ohledech lepší, ALE, naštěstí pro Frozen, v některých ne o moc. Mně tu nejvíc chyběla vtipnější zvářata, lepší příběh a některé zpívané scény působily jak vata. K pozitivům patřila skvělá mimika, asi nejlepší postava Anny s dobře padnoucím hlasem Kristen Bell, plno povedených vtípků a zkraje hezky rozjetý dobrodružný příběh. To jsou věci, kvůli kterým bych si to v budoucnu pustil znovu; kvůli ději opravdu ne. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Typicky rozjuchaná disneyovka, která v první půlhodině není vůbec vtipná. Motivace některých postav (zejména Hanse) je většinu filmu tak nešikovně skryta, že se divák těžko orientuje kdo, s kým, za kolik a proč. Zvlášť pro dětského diváka, na kterého film primárně cílí, je to velmi matoucí. Gagů se Svenem (sobem) a Olafem (sněhulákem) je poměrně málo a potenciál jejich postav je pohříchu nevyužit. Oproti jiné (podobné) disneyovce Na vlásku velké zklamání. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut bylo nadějných. Měly atmosféru, vyvolaly ve mně náladu a zájem. Ale jejich potenciál zapadl pod led. Je to o lásce dvou sester, a přitom se vlastně nemá šanci kromě těch 10 minut nijak rozvíjet, měnit nebo něco. Jen se dojde k základní premise a to je všechno. To za prvé. Za druhé, co vídám v pohádkách čím dál častěji, absolutní zbytečnost mužských postav. Není to tak silné, jako v mnou nedávno zcela shozené Rebelce, ale ve skutečnosti žádná mužská postava děj jako takový neovlivní, neučiní jediné rozhodnutí, změnu směřování, nic. Jediným smyslem jejich existence je, že "je to přece pohádka, tak by tam něco takového mělo být," ale bez skutečného významu pro děj. Jen si to vemte od chvíle, kdy se Anna potká s Kristoffem. Ona ho založí. Ona ho zachrání před vlky. Ona ho zachrání před pádem do propasti. Ona oba zachrání před sněžným obrem (kterého vyčarovala její milující sestra a který je málem zabije). A tak dále. Kristoff je prostě vedlejšák jak vyšitý, jestliže se předtím kritizuje, že se Anna zasnoubila s Hansem po jednom dni, tak s Kristoffem měla ve filmu prostoru na rozvinutí vztahu prakticky ještě míň. V přístupu ke Kristoffovi mi to dost připomnělo asi před rokem viděný horor Mamá: taky hlavní mužskou postavu scénář vůbec nedokáže do příběhu zasadit tak, aby tam dotyčný k něčemu byl, nějak děj nasměroval, ovlivnil. A ne, není to má misogynní netolerance k samostatným ženám. Naopak soudím, že by to asi fungovalo líp, kdyby film byl naopak více jen o Else a Anně a neřešily se lásky a zrady či si čas nekradly zpívánky a trapný humor. Opravdu, co si z toho má vzít mužský divák, neřkuli kluk. Holky vás budou zachraňovat, takže se o nic nesnažte, nevyvíjejte žádnou vlastní aktivitu? Kurňa už. Pak tu máme Olafa, který je otravný skoro jako Jar-Jar Binks, aneb tohle má být humorná postava? Alespoň sob celkem ujde. Další problém je, že spousta věcí je nelogických, a to i na pohádku. Zvrat s Hansem byl opravdu pitomý, stejně tak to, že Hanse nejdřív v království všichni milují, a pak zase tleskají jeho konci, aniž v tu chvíli ještě mohli vědět, co měl za lubem. Jo, pobavilo mě to samé co Františka Fuku, když záliv tál, čekal jsem, že se všichni pěkně namočí a ona jako na potvoru se zrovna pod nimi vynořila loď. Ach jo. Potenciál tam rozhodně byl, jestli se o tom dá u animáku mluvit, tak vizuál je pěkný a má to skvělé kostýmy :) Takové lepší dvě. Chtělo to prostě jiný scénář, který napíše někdo s mozkem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČIN Z OPRAVDOVÉ LÁSKY ZACHRÁNIL JEJÍ ZMRZLÉ SRDCE…“ /// Ty jo, málem bych zapomněl, jak moc se v těch Disneyovkách zpívá. Z úvodních 15ti minut 13 probékaj, pak začnou tancovat… a jako příběh máte kde? To sem moh jít rovnou na ledovou revue (ne nechodím, nemám rád ty tanečky na ledě a laciný popěvky…). Naštěstí pak se vobjeví sněhulák – ftipná to postava a přes rozpačitej začátek to chytá pohádkový grády. Takže výslednej dojem je spíš pozitivní, ale stejně si myslím, že tyhle pohádky jsou takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hans Christian Andersen je na mě moc drsnej. 2.) Mám sněhovej absťák. Letošní zima totiž stála za hovno. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse před začátkem filmu byl pecka! Ráda chodím na tyhle disneyovky, vím, že nezklamou mé vnitřní dítě a měla jsem pravdu. Povedená byla postava princezny Anny, upřímná, rozverná a velmi vtipná s rázným direktem. Samozřejmě nejvíc mě rozesmíval sob Sven ... v jeho případě jsem se často bála, že budu nejvíc se smějící "dítě" v sále a rodiče ostatních dětí mě budou pštít ... tak jsem se s velkými obtížemi dusila smíchy až mi tekly slzy. Vysmátý sněhulák Olaf, který nejvíce touží po létě mě dostával do kolen a musím pochválit i hudební složku, krásné písně a povedený dabing, doporučuji :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Aby Elsina (Idina Menzel) ledová kouzla působila co nejdokonaleji, povolali tvůrci filmu na pomoc doktora Thomase Paintera, vědce z Jet Propulsion Laboratory v Pasadeně, známého prostě jako „doktor Sníh", který jim chování sněhu vysvětlil na molekulární úrovni. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • V závěrečných titulcích se můžeme dočíst, že názory Kristoffa (Jonathan Groff), že všichni lidé jedí své vlastní šušně, jsou výhradně jeho vlastními názory a nereflektují nezbytně názory společnosti Walt Disney nebo tvůrců filmu. (džanik)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama