Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podivné dedičstvo je príjemný film na sobotné odpoludnie. Videl som ho teda v optimálnom čase a nevidel som ho po prvý krát. Stále je zábavný a vtipný, len som mal pocit, ako keď sa v spoločnosti rozprávajú vtipy a človek sa smeje aj na tých, ktoré pozná, aj na tých, ktoré už počul lepšie interpretované, len aby nekazil všeobecnú pohodu. Nemožno spochybniť viackrát opisované kvality filmu. Problém spočíva iba v tom, že už neponúkne nič viac, než to, čo ponúkol už pri premiérovom zhliadnutí. Takže za tri. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najdivnejsi western, ktory som videl na ktorom ma najviac stvalo, ze Terence Hill tu hra naivku, ktory sa nevie bit. Takze si ho pod kridla zoberu traja kriminalnici, ktory sa snazia z neho urobit poriadneho chlapa. Ovela lepsie by film fungoval, keby Terence spolu s Budom a dajme tomu este niekym tretim hrali tych troch kriminalnikov, ktory maju na starosti toho neschopneho naivku. Vdaka Hillovej ucasti som cely cas cakal, kedy sa film rozbehne a rozputa sa poriadna bitka. Tej som sa dockal az v polovici filmu, ale stala za to. Je spickovo prevedena, obsahuje aj viacero doslova martial arts chvatov. Az mi to pripomenulo Jackieho eskapady z filmu Project A. Bohuzial okrem tejto bitky sa dalsej dockame az vo finale, ktore aj ked je znova skvele prevedene, tak mi uz pripadalo prehnane natahovane. Väcsinu filmu sa film sustredi na humor a jemne narazky na westerny. Z postav za zmienku stoji este dvojica pistolnikov so svojim vlastnym hudobnym motivom, ktory idu po krku nasim kriminalnikom, ale zakazdym to pre pistolnikov dopadne zle. Takze z vysledku mam zmiesane pocity. Mozno za to môze to, ze som ocakaval iny typ filmu alebo za to môze DVD dabing, ktory vraj nie je taka pecka ako pôvodny dabing. 6/10. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Blíží se konec divokého západu a na místo přijíždí Terence Hill, aby tátovým starým kamarádům, třem kovaným ale dobrosrdečným banditům, představil některé novinky civilizace jako třeba koně, který považte nemá hřívu, ale dvě kola a sedlo...Pro Terence mám slabost, i když je bez Buda, a se starým dobrým původním dabignem, který má opravdu vymazlené hlášky, není moc co řešit..."Jestli pokrok znamená zácpu, tak k čertu s celým pokrokem"80% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Kdybyste mě viděli při sledování Podivného dědictví, všimli byste si úsměvu od ucha k uchu. Film si dělá legraci z klasických westernových prvků a hlášky jsou nezapomenutelný (i v čestině velmi povedené). Bitky jsou tématem pro sebe, tohle já prostě můžu, zvlášť ta posledni je náležitě nápaditá. Terence Hill je génius. 90%, děkuji moc! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, které jsem si z dětství pamatoval jako špičkovou záležitost (dokonce ji tady tak i obodoval) a ona je to zatím spíš jenom taková veselá kašička, vhodná snad pro relax po totální a dlouhodobé fyzické práci, kdy by člověk samou únavou zkrátka nic komplikovanějšího, neřkuli existenciálního, asi intelektuálně nestrávil... Chápu a respektuji, že je to programová komedie, která si z westernových motivů v podstatě utahuje, a sem tam je i paroduje, ale to neomluví všechny ty neuvěřitelné vykrádačky Sergia Leoneho, jakkoli jsou natočeny výborně a kupodivu i docela vtipně. Filmu by slušela mnohem větší nadsázka a když už se nám před kamerou tak elegantně zmítá pohledný modrooký pistolník, který je také vikomtem a navíc vědcem, nezbývá, než srovnat s pistolníkem, co je kromě toho také továrníkův syn. Ať chceme nebo ne, onen piják kolaloky v tomto klání rozhodně vítězí o šest koňských délek. A to je přitom starší a natočen nepochybně s mnohem menším rozpočtem... Celkový dojem: S velice odřenýma ušima 70% Zajímavé komentáře: hirnlego ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)
  • Ve zděděném ranči nechal svému synovi, Siru Thomasi Fitzpatricki Phillipi Mooreovi (Terence Hill), jeho otec křídou vzkaz: „God save you from the Queen.“ Jedná se o ironickou narážku na slavné a ctěné: „God Save The Queen.“ (sator)

Reklama

Reklama