Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to obchod. Na sentiment není místo." A místo se nenašlo ani pro zábavné odlehčení, protože tohle je drsný příběh a do něj humor nepatří. Škoda, já bych tam pár hlášek uvítal. Takhle jsou pro mě zajímaví snad jen gangsteři hrající šachy a mstící se za každou zradu. Já sice neumím myslet o tři tahy dopředu, ale v tomto případě ani mně po netradičním zahájení nečinilo nejmenší problém odhadnout, kdo obětuje levé křídlo, kdo zasune do dámy a komu upadne ve vězeňské sprše král na zem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem čekal trošku víc, ale i tak se jedná o dobrou žánrovku, která se příliš nezabývá scénáristickými veletoči a s neuchutajícím tempem spěje k závěrečnému rozuzlení. To bylo na mě sice trošku přepálené, ale to vem čert. Herci dobří, ačkoliv ústřednímu adolescentovi jsem nejprve nemohl přijít na chuť. Naopak McGregorovi se povedlo vymanit se ze škatulky pravověrných klaďasů a i když jeho postavu nelze označit vyloženě za zápornou, mě se jeho výkon líbil. 65% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $602,000▐ krimi príbeh ktorý má v dobrej polohe hrajucého Ewana McGregora, príbeh s niekoľkými zaujímavými svetlými momentkami čo majú určitú dravosť, chýba tam o štipku viac drsnosti, čo by tu fakt sedelo /60%/ ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Záhadná řeč, herci v hadrech od Armády spásy z vosumdesátých let, nuda jak v prdeli loni střelenýho nosorožce. Snad jen začátek v kriminále, kde se člověk může inspirovat ohledně nový kéry a posledních deset minut, to bylo téměř lidský. Bejt na tom v kině, musím šlohnout promítačku, abych si alespoň něco odnes, tedy krom prosezený prdele. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Výrazově skromné, obsahově bohaté. Ačkoliv jsou v centru dění záporáci, divák si k nim dokáže najít kladný vztah. Pomáhají tomu sami (když budete střílet, tak jen do nohou), ale i ještě zápornější záporáci (ve vězení i mimo něj). Nechybí napětí, akce, zvraty, ani láska. Takže o moc víc chtít ani nemůžete. 70 % Oblíbená část- rozhovor Brendana a JRa po vytažení z vody zpět na loď ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama