Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Skip 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle si Veronica nezasloužila. Vždyť oni z ní udělali naprostou amatérku, téměř naivní začátečnici, prostě to ve filmu vůbec nebyla novinářka, která svou prací něčeho opravdu dosáhla. Měli to nazvat jinak, neinspirovat se skutečnou událostí a mohl to být takový lehce zábavný film s velmi dobrou herečkou v hlavní roli. Takhle je to spíš ostuda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Působivé drama podle skutečné události o mladé novinářce, která se pustila do boje s drogovým podsvětím a zaplatila za to vlastním životem. Musela být skutečně odvážná, když se do něčeho takového pustila. Práce novináře není jednoduchá. Její smrt ale marná nebyla. Rozpoutala vlanu emocí a přiměla vládu k několika opatřením. Byla zavražděna 26. června 1996 nedaleko Dublinu. Výstřelů padlo šest. Její vražda byla první vraždou novináře v Irsku. Zatčeno bylo více jak 150 irských gangsterů. Veronice Guerin bylo pouhých 38 let. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tento žánr nebývá moc divácky atraktivní, zejména pro nápadnou podobnost snímků z novinářského prostředí, natočených podle skutečnosti. J.Schumacherovi se ovšem podařilo nezvykle sugestivně odvyprávět příběh statečné ženy, která neváhala riskovat svůj život pro desítky či stovky těch zmařených, vinou drogového bosse Gilligana. Na výsledné kvalitě filmu má kromě skvělé C.Blanchettové svůj podíl kamera, která dokáže zdůraznit výjimečnost konání Veroniky - kdykoliv její vůz protíná šedivě znázorněný svět násilí, lhostejnosti, bezmocnosti a strachu, působí jako ohnivě rudý vykřičník naděje. Pak vás film přinutí položit si otázku, zda jsou lidé jako Veronika spíš šílenci než hrdinové. Myslím, že obojí, ale bez jejich odvahy i obětí by zlo a bezpráví v našem světě narůstalo do rozměrů, které bychom už nebyli schopni zvládnout. Krásná irská muzika jen prohloubí dojetí závěrečné scény, která rozhodně není klišé - tak to prostě bylo. ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovi realita nikdy moc nešla a na tomto filmu je to hodně poznat. Strašně se tu pere snaha zobrazit realitu s efektivností záběru, který všechno naopak zjednodušuje a idealizuje, takže výsledek je podobný jako u nebezpečných myšlenek. Ale mám rád filmy z irského prostředí a vědel jsem že Bruckheimer není Greengrass, takže výsledek je tak na 70%. Je asi paradoxem, že zde hodnotím producenta místo režiséra, ale někdy mám dojem, že jediný kdo si do toho nenechal kecat byl Ridley Scott (Black Hawk Down). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Asi to bylo tím, že tento film v TV dávali dost pozdě, ale mně u toho chvílemi, hlavně ke konci, klimbala hlava. Oproti Telefonní budce a Táboru tygrů, mi tento Schumacherův počin přišel dost slabý. Herecké obsazení bylo zvoleno sice velmi dobře, i přesto však můj celkový dojem z Veronicy Guerin vyzněl tak nějak naprázdno a nezáživně. Ale potěšila mne chvilková přítomnost Colina Farrella:) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama