Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 1

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (422)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $18,343,983Tržby Celosvetovo $25,754,775Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,975,670Tržby za predaj DVD v USA $4,375,112║ Joseph Kosinski tento krát hrá na vážnejšiu notu a prekvapivo to zvláda. Drží sa v medziach znesiteľnosti, moc to nepresladčuje, nevytŕča, netlačí zbytočne na emócie aj keď priestoru tam je dosť, samozrejme smutný príbeh dojme. /70%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super hasičská srdcařina, která důkladně přiblíží budování týmu a práci při zastavování požárů, vztahový/ rodinný rozměr i ten chlapácký army aspekt a srandičky. Máte tu americký hrdinný film bez otravně sentimentálních sračiček a nějakých trapných blockbusterových šablon, příjemně civilní a plný nádherných arizonských scenérií. Podtržený výbornou hereckou partou, kde táhne předně Brolin s Tellerem. Ta "seznamovací" hodina a půl přijde možná malinko zdlouhavá, ale k závěru je stěžejní a ten pak tím spíš dojímá v poctě reálné tragédii. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama