Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (373)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru a obsadenia ustrednej dvojky, ktoru fakt nemusim, som tusil, ze mi to nesadne. A mal som pravdu. Trochu to pripomina ciernohumorne Coenovky, v ktorych sa nejaki zaostali vidlaci pokusaju spachat zlocin. Lenze mne tu chybal akykolvek humor. Pôsobilo to len divne a pre mna extremne nesympaticky a nudne. Vdaka tomu som to vydrzal sledovat len pol hodinu a potom som to vypol. Nic pre mna. edit 2020. Vďaka filmu Marriage Story si ma ten divný ušatý ksicht Adam Driver získal natoľko, že sa asi stanem jeho fanúšikom a spätne napozerávam jeho staršie filmy. No a moje dojmy z tohto filmu sa výrazne zlepšili. Našťastie to nie je zlá Coenovka o chamtivých vidlákoch, ktorý kvôli prachom začnú zabíjať ľudí a divák by im neprial úspech. Ale je to vidlácka variácia na pohodových Dannyho parťákov. V jednu chvíľu ich vo filme dokonca nazvú Dannyho vidláci. :) Dokonca si postavy nájdu aj morálne ospravedlnenie na okradnutie zlého podniku. Málovravný jednoruký Driver tu je skôr za prihrávača jeho staršiemu bratovi Tatumovi a po chvíli si ma získala aj jeho postava a fandil som im, aby im plán lúpeže vyšiel. Pomáha im súrodenecké trio ďalších totálnych zdegenerovaných vidlákov, ktorý slúžia ako komické postavičky. Strašne sa mi páčil kasting rôznych postáv, ktoré sa vo filme mihnú na pár sekúnd. Také hnusné či už ksichty alebo aj vyžraté neforemné postavy len tak bežne vo filmoch neuvidíte. Proste praví neprikrášlení amíci. No a aby to vyvážili, tak sa tu nájde aj niekoľko pekných žien, ktoré zhodou okolností tvoria moje obľúbené herečky. Škoda len, že Hilary Swank ako vyšetrovateľka lúpeže nedostala väčší priestor. Samotná lúpež bola skvele prevedená. Až sa nechce veriť, že ju vymyslel taký vidlák. Dokonca som aj ja naletel na pointu ohľadom peňazí. Ale nakoniec to všetko dopadlo dobre a tentoraz som si happyend užil. Takže po druhom zhliadnutí dávam 7/10 a niekedy v budúcnosti to možno ešte zvýšim. P.S: SK DVD dabing s československým obsadením je bizár, ale aspoň som počul môjho obľúbenca Pospíchala hovoriť po slovensky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro porušení zákona musí bejt dobrej důvod. Třeba něco jako loupež. Musíš si to morálně zdůvodnit." Akce pechfóglů Loganových a bratrů Bangových alias Dannyho vidláků mě dost bavila a jestli ještě někdy bude vyhlášen kód Květák, tak jdu do toho s nimi. Prostě jsem se stal členem fan clubu Potrubní pošty, bavil se při plánech Jimmyho, užíval si krásu žen, demenci bratrů Bangových a zejména chemické rozbory Joe Banga. Tváří se to sice vidlácky, ale má to koule, nápad i vtip a to mám rád. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré charaktery sú výborné. Ale ako je už u Soderbergha zvykom nefungujú tak ako by mali. Formálna stránka je rozvetvená, účelová a v zásade bezchybná, ale ku koncu nezostáva prímes inteligentnej krimi, ale skôr scenáristického konštruktu, kde nielenže nefungujú vzájomné vzťahy medzi postavami, alebo ani humor, napätie, alebo kriminálna rovina, ktorá je pritiahnutá za vlasy, ale akosi je tu prezentovaná ako funkčná, ale ani emócie. Neviem čakal som omnoho väčšiu pecku. Toto je zase taký priemer, na ktorý sa bude ľahko zabúdať. Nebyť skvelého Daniela Craiga bolo by to ešte o triedu horšie. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dozvědí se jen to, co budeme potřebovat.“ (Dů)vtipný mix sociálního dramatu ze života pracující třídy s filmem o loupeži, filmem o útěku z vězení a filmem o podvodu, přičemž podveden je především divák. Tradiční antagonista, kterého by se hrdinové snažili přechytračit, zde chybí. Teprve v posledním aktu je vyprávění obohaceno o postavu, která jde partě kolem Jimmyho po krku (a kterou hraje natolik známá herečka, abyste vytušili, že se jen tak nevzdá), díky čemuž je film napínavý i po akci. Soderbergh nejde rovnou k věci a v úvodní části filmu věnuje poměrně dost času charakterizaci postav a vykreslování jejich sociálního prostředí (proto má taky smysl dvouhodinová stopáž), čehož zužitkovává v emocionálně bohatém finále, kdy se u mne v rychlém sledu vystřídalo dojetí, pobavení a (nakonec) znejistění. Zásluhou smysluplných „backstories“, srozumitelných motivací a dobře obsazených herců Loganovi parťáci na rozdíl od jiných zlodějských komedií neztrácejí na přesvědčivosti ani tehdy, když od nás žádají soucit s postavami, které občas říkají a dělají zvláštní věci, ale z větší části nejsou jednorozměrnými komickými figurkami a jejich jednání je napříč filmem poměrně konzistentní. Do poetiky filmu přitom bezproblémově zapadají i kouzelně bizarní, blíže nevysvětlované momenty, jako je heslo „karfiól“ nebo převzetí tašky od „medvěda“, případně momenty zábavné tím, že jsou vysvětlované až příliš dopodrobna (vyrábění bomby z gumových medvídků). Soderbergh si jako obvykle dává extra záležet, aby nic, co se ve filmu přihodí, nepůsobilo nahodile (nemotivovaně). Jak postupně vychází najevo, film je promyšlený do nejmenšího detailu. Velmi obratně je zužitkována oblíbená písnička protagonisty, postava jeho bývalé spolužačky, fakt, že nevlastní mobil i speciální „sůl“, kterou si Joe Bang sype na vařená vejce. Přepečlivá kompozice s velmi chytrou distribucí informací jde ruku v ruce se Soderberghovou trpělivou režií jednotlivých scén. Ví přesně, kdy střihnout (a kdy naopak s kamerou setrvat na jednom místě), kam kameru umístit, aby nám záběr nejen řekl vše podstatné, ale navíc byl vtipný, jak snímat akci, abychom se bezproblémově orientovali v prostoru. Loganovi parťáci se mohou jevit jako pouhá prvotřídní žánrovka, ale zároveň divákovi nabízejí tolik nadstandardních „služeb“, že nemám problém dát jim plné hodnocení a zařadit je mezi nejuspokojivější filmové zážitky letošního roku. 90% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)

Reklama

Reklama