Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další pohled na atentát na Bostonském maratonu,tentokrát čistě z pohledu jednoho z účastníků.Stronger celkem dobře funguje cca do poloviny,kerá se zabývá samotým útokem a tím co Jeffa potkalo těsně poté.Druhá půlka naopak moc nedrží pohromadě a ačkoliv by mi Jeffa nejspíš mělo být líto,tak mě celou tu dobu spíš iritoval protože se choval jako idiot.Hodně špatně se hodnotí něco co člověk nezažil,nicméně tady mám podezření,že Jeff byl tak trochu idiot už předtím.Plusem každopádně je,že film se celkem úspěšně vyhýbá nánosům patosu a situacím,kdy se snaží diváka emočně vyždímat a nechává reakci čistě na něm.Gyllenhaal pak velmi dobrý,ale znova vidět nemusím...60% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Jake je proste jeden z top hercu...neskutecnej borec - od patroly ho sleduju a kolem zodiaca prisel zlom a kde hral proste byl zarukou kvality..na kazdou roly se pripravuje na maximum a zdime divaka..at uz kurva dostane toho oscara! tohle je proste umeni - jake a hardy nejlepsi herci poslednich 5ti let! ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Prvá hviezdička je za „obetavé herecké nasadenie” Jakea Gyllenhaala, a druhá, de - facto za to, že stelesnil Jeffa Baumana, ktorý bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Bostonský maratón ( masaker z 15. apríla, roku 2013 ), na ktorom dvaja blbci odpálili 2 podomácky vyrobené bomby, kde práve na tejto súťažnej akcii vybuchli, je rovnako notoricky známy, ako SEPTEMBER 2001, a tak sa dalo teda očakávať, že sa tejto témy chopia hollywoodski filmári, ktorí o prvom, zmieňovanom námete, podľa mňa nenakrútili príliš dobrý film, ale skôr strašne biedny, až to bolí, a nezachránil to inak výborný Gyllenhaal, ktorý sa môže snažiť koľko chce, pokiaľ je slabučká réžia, ktorá je vskutku úbohá, tak je 100 % isté, že vznikne veľká hlúposť, ktorá ma dokonale otupila ! Je obdivuhodné, že sa Jake zhostil úlohy, ktorá nie je jednoduchá. Na tomto maratóne sa odohrali útoky, ktoré zapríčinili, že síce prežil, ale prišiel o obe nohy, a tak sa stal mrzákom, čo sa musí nejak vysporiadať so životom... To je na jednej strane zaujímavé, videl som typických obyvateľov Bostona, ktorí sú aj v skutočnosti takíto primitívni sedliaci, ktorí po nadávku nezájdu ďaleko, a áno, prostredie, kde žije hlavný hrdina, je mimoriadne realistické a autentické, ale na strane druhej, sa to niekde musí odzrkadliť, najmä v réžii, ktorá je neskutočne trestuhodne nevyužitá, ani neviem, koľko pozitívnych vecí môžem vlastne napočítať, čo ma nejako oslovili, okrem Jakea som nenašiel žiadneho herca, ktorý by stál za povšimnutie. Od Davida Gordona Greena si radšej pozrite Trávičku zelenú, alebo na túto tému - Patriots Day. Ja som sa na Silnejšom škaredo popálil, čakal som oveľa viac, ako sa mi dostalo, som sklamaný po všetkých stránkach !!! ()

progression 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mne poměrně nízké hodnocení tohoto snímku. Silné a působivé životopisné drama o obětech tragedie během Bostonského maratonu 2013 s jako obvykle vynikajícím Jake Gyllenhaalem (ten snad ani slaběji zahrát neumí) dokáže opravdu plně zaujmout. Jeffovy traumatické zážitky nelze jen tak lehce vytěsnit a bez pomoci "okolí" se neobejde. Tatiana Maslany je mu (příběhově i herecky) důstojnou "parťačkou", obyvláště když "pomoc" maminky a rodiny je spíše kontraproduktivní. Výborný a dobře se hodící soundtrack, hodně (ale ne bezúčelných) emocí a rovněž i dostatečně námětů k zamyšlení. Tak mne ještě napadlo, jaká síla by to byla, kdyby na režisérské židli místo Davida Greena seděl Clint Eastwood ... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ty 3* dávám za to, ze jsem třikrát měla slzy v očích a je to za to, že tam byly právě takové silné a těžké momenty, při kterých jsem si uvědomila plno věcí a bylo to fakt hezky ztvárněné. Takže je to za tyto "citové" části, protože ty si myslím, že se hodně povedly. Ale hlavně po 6ti minutách filmu vědět, co bude následovat a co tomu předchází - to bylo vážně strašné. A ukázání té situace - to, jak tam ležel a to jak si to pamatoval....v tu chvíli jsem věděla, že moje "problémy" jsou nic oproti tomuto. Herecky - nic moc, režijně také ne, mě dostal hlavně ten příběh a nevím co na tom bylo pravdy, ale mě to dostalo hlavně z těch citových částí a ty se dají převést vlastně na cokoliv. Takže za mě je ten film béčko a hlavně - tu rodinu - asi bych ji brzo nakopala do p*dele :D :D ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama