Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Trojice Spacey, Hunt a Osment dokázala dát dohromady nejlepší "herecký výkon" posledních deseti let. Osment však nad oběma dospělými spoluhráči ční o nemalý kousek a hraje opravdu ještě lépe než v duchařině roku 1999. Mohla z něj být obrovská herecká naděje Hollywoodu, kde je však teď ví jen on a diváci laciných a odfláknutých Disneyovek, které s Disney krom 2D nemají nic společného. Spacey a Hunt zase hrají tak přesvědčivě, že Spaceymu byste uvěřili i uhoření a zmrtvýchvstání, Helen naopak to, že by dokázala k smrti uchlastat i vola. Jsou to právě herecké výkony tří hlavních představitelů (a dvou přicmrndávačů s tvářemi Ježíše Jamese Caviezela a pop rockového zpěváka Jon Bon Joviho), které zvedají film z hvězdičkového průměru. Nebýt jich, asi by film i díky přeslazenému konci Spielberg hadra nedosáhnul ani na ty tři ***. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úderné dialogy bohužel neutáhnou šíleně sentimentální kostru celého filmu, která je vykalkulovaná až běda. Postavy jsou ploché a jednoduché, vše je jen jakoby "na oko" bez špatky uvěřitelnosti, či realističnosti. Po celou dobu nám Mimi Leder předkládá pohádkový příběh o hodném klučinovi, jehož závěrečný akt diváka přímo nutí uronit slzu. Dokážu si představit upocenou režisérku za kamerou snažíc se natočit některé scény pokud možno s co největší dávkou uslzenosti. Alespoň to podle výsledného produktu tak vypadá. Není to úplně zlé a scénář má zezačátku relativně nápaditou dějovou linku. Bohužel čím dál, tím více klišé a slziček. Z osmdesáti procent neupřímných. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No tu je perfektne dokázané ako sa dá s dobrým nápadom a samozrejme aj so skvelými hercami natočiť príjemný filmík. Na mnohých miestach aj úsmevný a poučný. Záver bol veľmi krutý, no tým dojemnejší. Reálnosť celého projektu 'Pay It Forward' síce lietala kdesi v oblakoch, musím povedať, na mňa to určite zabralo. 80%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pošli to ďalej považujem za pseudoromantický film o utopickej myšlienke víťaziaceho ľudského dobra. Ako chlapec som videl film Keby všetci chlapci sveta a aj ten bol omnoho uveriteľnejší. Uznávam, že som napriek všetkému našiel niekoľko zaujímavých sekvencií, ale väčšia časť filmu bola typickým americkým výplodom falošných citov, okázalých gest a aranžovaných zápletiek. Scenárista, ktorého učili, že najdlhšie vydrží v pamäti posledná scéna, ju skonštruoval tým najhlúpejším spôsobom, akého bol schopný. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se tu shodneme na tom, že ten konec byl zbytečný a dost přitažený za vlasy. Troufám si tvrdit, že je to dostatečný důvod pro snížení hvězdiček. Nicméně i film celkově není úplně tak dokonalý, jak by mohl být. Jde o to, že vypráví dva příběhy. Jeden, který se týká vztahu a lásky mezi Kevinem a Helen Hunt a druhý, který se týká záchrany světa tím, že pomůžeme třem dalším lidem. Problém filmu je v tom, že ani jednu tuto linii zcela nevyčerpává, ale pouze lehce nastiňuje. Je to škoda, protože námět je to fakt dobrý a pod taktovkou lepšího režiséra, mohl vzniknout film, o kterém by si všichni vykládali a možná by se našel i někdo, kdo by to chtěl taky vyzkoušet. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se na filmový materiál Fuji pro jeho barevné podání, které se režisérce nejvíce zamlouvalo. (8smdesat)
  • Pri natáčaní scény, v ktorej Helen Hunt dáva facku synovi Trevorovi, Haley Joel Osment požiadal herečku, nech ho skutočne udrie, aby to vyzeralo realistickejšie. Avšak režisérka Mimi Leder to odmietla. (jofffo1)
  • Kevin Spacey musel každý den před natáčením strávit v maskérně 3 hodiny. Před natáčením postelové scény, kde je pohled na jeho popálenou hruď, trvala maskovací procedura dokonce 7 hodin. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama