Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (177)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Začalo to v celku slibně. Obecně jako dost seriálů, které jsem v poslední době viděl. Ale postupem času to začalo smrdět. Klasické klišé a stupidita postav nás dohnala k neuvěřitelnému výplachu. Ne samozřejmě vždy, ale v drtivé většině času. Seriál nám nabídne zajímavý úvod, ten se ale zvrtne časem do stejného případu toho, co zde bylo omýváno tisíckrát. Takže tleskám, pro mnoho lidí skvělé. Ale pro někoho kdo viděl alespoň dva podobné filmy nebo seriály tohoto typu to bude další neoriginální (skoro až) ztrátu času. Později se to jednoduše přehoupne do klasického "já jsem tak blbá, že ti nevěřím" a "hele a co se dělo s touhle?". Takže prostě klasické klišé. Je smutné, že nemůžu seriál hodnotit nadprůměrně v částech po epizodách, protože jako celek si to nezaslouží. Za to už spíše ale může debilní systém přerozdělování procent v rámci ČSFD. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu bránil, a nakonec jsem podlehl. Možná to je spíš slaďárna pro holky, ale mně se to líbí. Můžeme tam pozorovat lehkou podobnost s Dexterem, časem je tam ještě větší. Joe má za sebou těžké dětství, a to ho poznamená. Je tak trochu jiný než ostatní a nemá moc přátel. Vše se změní, když jednou ve svém knihkupectví narazí na pohlednou Beck. Okamžitě se do ní zamiluje a začne ji stalkovat. Cesta k jejímu srdci je ale trnitá. Nejdřív se musí znavit jejího milence. Pak už mu nic nestojí k cestě. Spoiler: Nakonec se to vyhrotí a mrtvých přibývá. I když pro Beck dělá všechno, ta to stejně neocení, a nakonec skončí mrtvá. Joea dožene jeho minulost a ve 2. sérii se přesouvá do LA. Tam si najde nový objekt jménem Beck. Ne vše jde ale podle plánu, a tak se stejně nakonec musí zase přestěhovat. Love je totiž podobně šáhlá jako on. 3. série se odehrává na předměstí San Francisca. Všechno je na první pohled ideální, ale není. Love je hrozně žárlivá a mrtvol přibývá. Nakonec Joeovi nezbude nic jiného, než se jí zbavit a přesunout se dál. Další série by měla být v Paříži, tak uvidíme. "Jsou ty koláčky bez lepku?" ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Na tom seriálu něco je, něco, co mě táhlo k další a další epizodě... první série se mi líbila značně víc než ta druhá, kterou jsem sledovala s dost velkýma pauzama. Fakt tam bylo dost momentů, kdy mě to moc nebavilo... až ten konec začal být poměrně zajímavý, i když taky dost šílený a překombinovaný. Občas cítím nějaké náznaky Dextera, ale toho jsem měla fakt ráda i jako postavu... Joe... pořád čekám, kdy dostane co si zaslouží, fakt mu přeju, aby pykal, nemůžu si pomoct, prostě se mi ta postava nelíbí... nepřeju mu, aby mu to procházelo, jak mu to prochází... ale seriál mě bavil. Na pokračování jsem docela zvědavá, ale jedničku už asi nepřekoná... uvidíme. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak som to konečne dokázal a po takmer dvoch rokoch som splnil priateľke sen a pozrel som si tento seriál. Jeho nepochybne najväčšou doménou je Penn Badgley, ktorý sa do role booksmart-gentlemen-weirdo-stalker-killer jednoducho hodí. Seriál sa snaží pracovať s intertextuálnymi odkazmi, pričom v prvej sérii ide skôr o knižný svet,v druhom vďaka postave Ellie a presunu do LA sa rozširuje aj na filmové/seriálové. Niekde tu už padli komentáre porovnávajúce seriál s Dexterom, ktorého som nevidel. Kedysi som pozeral seriál The Arrow, na ktorý som si práve spomenul. V mnohom bol veľmi podobný. Láska, ochota spraviť pre blízkych čokoľvek, vrah ukrytý pod rúškom tajomstva konajúci v domnení spravodlivosti. Ono sú to v podstate stále veľmi podobné motívy, aj keď sú v konečnom dôsledku z úplne iného sveta. You tak vnímam ako nie príliš originálny, ale v podstate celkom sympatický oddychový seriál. (Slovo oddychový bude zrejme veľmi subjektívne vzhľadom na niektoré celkom brutálne scény) Keď sa na seriál pozriem vrámci jeho štruktúry, v podstate každá epizóda končí nejakým cliff hangerom (o sériách ani nehovorím), tak ako to už z mainstreamovej, masy zabávajúcej scény poznáme. Aj keď som hodnotil v priemere obe série za 3*, tá druhá je z môjho subjektívneho hľadiska o niečo lepšia. Scenáristi začali pracovať s elementom vtipu aj pomimo ironických vnútorných poznámok hlavnej postavy, dokonca aj pekných herečiek pribudlo. Celkovo som mal dojem že sa seriál pohol správnym smerom. Epizódy pôsobili odľahčene. Veľa samozrejme spravili aj omnoho sympstickejšie postavy. Ku koncu sa to už začalo trošku rúcať. Toto bude ale opäť subjektívne hľadisko. Zvrat z konca 2 série nie je úplne podľa môjho gusta, nehovoriac o tých pár sekundách pred.titulkami posledného dielu... Takéto telenovelové naťahovanie deja vážne nemusím. Ale keďže sa príbehy neuzatvorili a autorka knižnej predlohy chystá pokračovanie, dáva to z krestívneho hľadiska logiku. Čítal som že tento "universe", alebo ako to inak nazvať má mať dokonca niekoľko ďalších sérii... Ja som očakával úprimne koniec už v druhej sérii. Neverím že tento námet ponúka toľko čerstvého vzduchu, aby sa scenáristi vyhli repetetívnosti. Ale budiž... Priateľka sa poteší. A či sa poteším ja? Kto vie... ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál o stalkovaní so sympatickými hercami, ktorý je navyše zaujímavo natočený. Scény kde Joe vystupuje ako rozprávač, sú to čo ťahá celý seriál dopredu. Negatívum vidím len v poslednej časti prvej série, ktorá je veľmi predvídateľná. 1. Séria 75%. AKTUALIZOVANE: 2. Séria začína tam kde prvá končí. Joe začína nový život pod iným menom v novom meste. Do cesty sa mu pripletie krásna Love a láska a problémy môžu začať. Ako čítam komentáre, tak väčšine sa páči práve táto druhá séria. Nemôžem napísať, že je zlá, ale vo viacerých smeroch mi prišla prvá séria lepšia a originálnejšia. Stále to má však niečo do seba Joe je proste Joe ako ho máme radi a v poslednej epizóde má zase táto séria navrch, takže stále to vidím na dobrých 70%. Skôr začínam pochybovať či si moje komentáre vôbec niekto číta :-) Teším sa na 3. sériu, ktorá má vyjsť v 4. kvartáli tohto roku. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • V epizodě zazní píseň „Heartstruck“ od Hamiltona Leithausera feat. Angel Olsen. (Duoscop)
  • První sérii odvysílala americká stanice Lifetime, která ještě před prvním dílem objednala druhou sérii. Kvůli nízké sledovanosti na kabelové televizi (1,1 milionu diváků na epizodu) však seriál prodali na Netflix, který stojí za produkcí od druhé série. Na Netflixu si první sérii podle jimi zveřejněných čísel pustilo za první měsíc 40 milionů účtů. (hansel97)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama