Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle týden jsem byl v kině na dvou filmech Dětská hra a Kořist. Ani jeden není nijak extra vychvalován ale já si užil oba dva. Kořist je více vážná a není tu moc čas na humor. Nicméně i přes děravý scénář a pár nelogičností(krokodýl Haley kousne do nohy a na konci filmu směle běhá a plave), jsem si film užil parádně. Film nenudí a skoro od začátku se jde do akce. Co musím hodně pochválit jsou lekací scény které nejsou prvoplánované jako u většiny Wanovek. Efekty krokodýlů jsou parádní a konečně film kde jim svítí oči. Jen se mi zdá že třeba postavy zlodějů jsou jen proto aby se natáhla délka a přibilo pár mrtvých. Za mě spokojenost a moc dobrej film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý nářez. Děkuji Ajovi, že v dnešní době ještě umí někdo natočit takový film. Mám rád animal horory pokud mají jen trochu dobré produkční zázemí a povede se jim uvrtat do obsazení nějakou lepší béčkovou hvězdu. Crawl je napínavý od začátku do konce, efekty jsou perfektní, aligátoři nevypadají uměle a brutální porcí krve a napětí se nešetří. Manželka mě v kině málem zlomila ruku a bála se víc než u třetí Annabelle a to že moje žena není na horory žádný máslo. Aja servíruje napětí ve smrtelných dávkách a některý lekačky jsou doslova infarktový. Tak dobrý animal horor tu nebyl roky a svoje žraločí bratrance jako Mělčiny nebo 47 metrů strčí do kapsy. Jeden z nejlepších letošních kino zážitků. Navíc se mi i perfektně do nálady trefil konec. Mám rád u takových filmů Happyendy. Samozřejmě že se ve filmu objeví pár přetažených scén, ale to je u tohohle druhu filmů naprostý standart. Nejvíc zamrzí návštěvnost kina. Bylo nás v sále 7, hold vedle běžel Teplomen daleko od domečku tak měla dnešní zdegenerovaná mládež radost z kreténa v kamaších a vynikající béčkový krvák nechali pro nás starší, aspoň bylo v sále ticho a nerušil nás žádný čurácký buzerant křoupáním nachos. Díky Alexi. Boží zážitek.100%. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Na americký film natočený v Srbsku a odehrávající se ze dvou třetin ve sklepě jednoho starého baráku, jde o nadstandardně uspokojivou žánrovku. Přes béčkový námět film nadto nevypadá lacině a nabízí velmi solidní CGI se zvířátky, která nepůsobí digitálně. Aja počínaje úvodními titulky nepromarní jedinou minutu a neustále dávkuje informace o postavách a vztazích mezi nimi, které později přijdou vhod (stejně ekonomicky jsou zužitkovány skoro všechny postavy a objekty, na něž protagonistka během svižné expozice narazí). Hrdinové tak nepředstavují jen chodící fláky masa pro aligátory. Rozumíme jejich motivacím, fandíme jim a chápeme, kde v sobě berou sílu vzdor všem šrámům zatnout zuby a postavit se nebezpečí. Překonávání rodinného traumatu je s eko-hororovou zápletkou umně provázané i díky skutečnosti, že dům, kde se většina děje odehrává, zpřítomňuje hrdinčino dětství, potažmo otcovo selhání. Jeho zaplavování vodou (díky které Halley může předvést, co jí jde nejlíp) a postupná likvidace tak představuje nevyhnutelnou součást „rodinné terapie“. Pravda, během delších dialogů vyprávění padá řetěz, postavy jsou až příliš šablonovité a vzhledem k R-kovému ratingu bych čekal víc scén, v nichž aligátoři trhají lidi na kusy, ale když už zábavnou a nenáročnou formou připomínat, že pokud chceme přežít, měli bychom respektovat hlavně přírodu, pak klidně takhle. 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci mají na toto téma  film Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (mně se to moc líbilo)  a tak Amíci přispěchali se svojí troškou do mlýna - vlastně na Floridu. Tamní fauna z okolí Everglades je vyhládlá, zejména ta obojživelná a když tornádo s přívalovým deštěm zvedne hladiny místních močálů do úrovně dvou pater baráků, je náhle v zaplavených ulicích plno žrádla. Jasně je tam pár nelogičností, například v oblasti nejde proud, ale v benzínce se svítí (asi jela na vlastní generátor) a vůbec všechny ty úniky ze zubatých tlam. Koho drapnul krokouš téhle velikosti, tak kdyby mohl potvrdit (což on ale už nemůže), tak by se z jeho hydraulického svěráku padesátkrát otočenej jak Gagarin na centrifůze navíc bez kyslíku z vodního živlu jen těžko dostával páč by nevěděl čí je... Snad jen opravdu když v tom děsném stisku povolí kůstky a odpadne nějaká ta končetina. Přiznávám, že jako milovník chlupatých miláčků jsem měl strach hlavně o Sugar, páč jsem tušil, že ti dva si nějak možná poradí. Každopádně jo, musíte vypnout mozek, ale pak vás film udrží slušně v napětí. Krokoušové byli super i ztvárnění počasí a ve filmu jsem se několikrát lekl, což se za poslední roky nepodařilo ani jednomu z hororů co jsem viděl. Takže protože je tahle šupinatá zubatá akcička podle mně dost podhodnocená, osolím to tentokráte nahoru a dávám za 4 rudé světlice! * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja má na svedomí niekoľko špičkových hororových kúskov a ani v tomto prípade tá hororovejšia akčná časť nebola vôbec zlá. Napínavé a vygradované aj s vynikajúcou prácou so zvukom. Možno to chcelo len zopár pamätnejších masakrálnych gore scén, podobne ako sme napríklad videli v jeho Piraňa 3D (2010). Väčšinu toho dobrého však zabíja totálne blbý obsah, ktorý už ku koncu začal poriadne liezť na nervy - dievčinka Superman, to tu ešte nebolo. A k tomu ešte aj veľká kopa patetizmu - "...dokážeš to... si rýchlejšia ako aligátori....", vraví otec. No skrátka dejová linka je akýsi paškvil o Wonder Woman, ktorého trápnosť môže niekomu zatvárať oči alebo spustiť nekontrolovateľný rehot. Keby to aspoň nebolo myslené tak vážne, ale len ako paródia, tak nič nepoviem. Škoda. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „See You Later Alligator“, což docela vtipně navazuje na samotný děj filmu. Píseň složil a nahrál v listopadu roku 1955 Bobby Charles (vlastním jménem Robert Charles Guidry. Nicméně mnohem větší slávy s touto písní dosáhli Bill Haley & His Comets. Jejich cover verze této písně přitom byla vydána o pouhý necelý měsíc později. Našincům je jistě známá i česká verze písně „Nashledanou krokodýle“, přičemž existuje více verzí textu této písně. (Posheidon)
  • Tento film byl inspirován skutečným aligátorem z Hurricane Florence. (ČSFD)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama