Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Koho by napadlo, že přeblafnout špatnýho kokota, může mít po dvaceti letech celkem brutální následky. Oktávku mám celkem ráda, ve Tváři vody mě teda neskutečně srala její nominace na Oscara, ale naopak když hrála boha (jop, bůh je černá tlustá žena) v Chatrči, tak tam mi seděla jak prdel na hrnec. No a tady ukazuje, že umí zahrát i duševně chorou, lehce labilní, zhrzenou píču. A že jí hraje kurva dobře ! Místní omladina mně překvapivě přišla celkem v cajku a hlavně ty dvě kočky se mi líbily. Každopádně kálet do bezvědomí u černý mámy ve sklepě se časem ukáže jako dost blbej nápad a brzo to začne smrdět kolosálním průserem. Film je i poučný a krásně ukáže, že když se spolu srazí pravej americkej pick-up a Mercedes, tak pick-up dopadne mnohem líp, dále tekutej diazepam Vás uspí tak, že se dokážete proměnit na žehlící prkno, nebo že se dá zavřít huba i ukecaný blondýně plus, jako bonus, černoch může být fofrem bílej a vyznávat neupřímně lásku vede k opíchání. Co dodat, až někdy budu s Alíkem chtít kalit a prostory na kalbu mi nabídne tlustá černoška v růžovém, tak jí preventivně mrdnu wokem po palici. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Máma“ je dobře natočený film, který je ale spíše takovým dobře zahraným thrillerem než něčím, co by z hlediska žánru mělo skutečně vyčnívat. Je fajn pro horor sem tam sehnat áčkové herce, což Octavia Spencer rozhodně je, ale pokud není dobrý scénář, tak ani skvělý herec to nijak moc nepozvedne. A Juliette Lewis tu navíc pohříchu dostala velmi málo prostoru. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do hororu má Ma celkem daleko,ale jako thriller (byť hodně nevyrovnaný) celkem funguje.Ta nevyrovnanost je ale bohužel natolik do očí bijící,že nedovoluje hodnotit lépe.Možná,kdyby se film tak pomalu nerozjížděl a neschovával si většinu povedeného na poslední třetinu,bylo by to jiné.Dobrým tahem nicméně bylo obsazení Octavie Spencer,která si krade celý film pro sebe a její přerod a motivace je uvěřitelná a nepůsobí nijak křečovitě.Zbytek bohužel nemá moc co hrát,protože buď jejich postavy nedostávají tolik prostoru a nic se o nich nedozvíme a nebo jde o standardní hororově-thrillerové šablony...60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No rozhodne som čakal viac. Octavia Spencer najprv milá teta a razom hnusná beštia, ale išla jej karta, ona bola ťahunom celého filmu, vidieť , že jej rola pristala, ostatní ani nevyzerali sympaticky a ešte horšie hrali. Trištvrte filmu je to len teen komédia, ktorá jasné, že komédiou nieje, keby sa zapracovalo na dialógoch, mohla slušne aspoň zabaviť, keď už nie vystrašiť, ale škoda, ani to film nedokázal. Prišlo i na mordovačky, ale nato, že MAMA mala celý byt teenagerov, som veru čakal oveľa väčší masaker. Tvorcovia sa asi báli pritvrdiť a predhodili nám predvídateľný, občas hlúpučký a nezáživný thriller, ktorý by bez Octavie bol takmer nepozeratelný a len za ňu dávam slabé, ale 3*. Jeden z hororov tohoto roka čo nesplnili moje očakávania. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Je docela smutný, že plakát filmu je z jeho posledních desetii minut :)) Film nebyl špatný, a bavil mě i ze začátku, kdy se v podstatě nic nedělo, já byl příjemně napnutý. Ve finále ale slušně selhal. Nejen, že nedokázal přinést nějaký zajímavý plot twist, navíc ani nevím, jak to se všemi zúčastněnými dopadlo. Takhle mi z Ma vychází jen zajímavý náčrtek. S pindíčkem! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)
  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)

Reklama

Reklama