Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni se roky předhánějí, jak snímkem psychycky terorizovat diváka. Všechny horrory a thrillery se mohou jít bodnout ve srovnání s tímhle hůrzu nahánějícím dílem. Scéna s panáky otočenými dny vzhůru, nebo se samotným koncem, kdy víte, že smrt je všude kolem vás a vy ji dokonce i slyšíte díky dozimetru. Pro mě opravdu mrazivý zážitek, který jsem zažil naposledy při prvním sledování filmu Vetřelec (tehdá mi bylo 6 let). ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stellan Skarsgard je tak přesvědčivě sovětským komunistou, že jsem ho vůbec neidentifikovala, až nakonec v titulcích. Atmosféra maximálně hustá. Bylo mi tehdy 20 let. Když si vzpomenu na svoji naivní neinformovanou bezstarostnost ... dodatečně se mi podlomila kolena, když popisovali, co se stane, když neodčepají tu vodu. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neschopnosť vedúcich aparátčikov najlepšie vynikne v priamej konfrontácii s odborníkmi a tej im v tomto dieli bolo naložené požehnane. Najviac však desili katastrofické scenáre z úst vedcov, ktorým sa mi ani dnes nechce veriť; tým skôr, že od ich naplnenia ľudstvo delila len odvaha troch ľudí a pár dní. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jééé, Míša Gorbačovů. Ten překvapil. Ale jinak to ztratilo sílu prvního dílu, i když to celkově tak hrozně nudné nebylo. Vydržel jsem až do konce, ale už jsem měl občas tendenci posunovat. Došlo zde totiž k tomu, co nemám rád, totiž ke zbytečnému kecání. Naštěstí se většinou mluvilo k věci a k jádru pudla, takže jsem to vydržel. Budu koukat i na třetí díl, ale ne moc nadšeně. Jo a z původních zamýšlených čtyřiceti za tento díl zvedám na šedesát za ten konec. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v litevské jaderné elektrárně Ignalina, exteriéry Pripjati v litevském hlavním městě Vilniusu, ve čtvrti Fabijoniškės. (Skalda1989)
  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)
  • K pádu vrtulníku ve skutečnosti došlo až po několika měsících, přesně 2. října 1986. (Duoscop)

Reklama

Reklama