Reklama

Reklama

Marabunta: Mravenci útočí

(TV film)
  • Česko Marabunta (více)

Obsahy(1)

Aljašská sopka Mount Wupache nedaleko městečka Burly Pines dřímala celé stovky let. Nyní obnovila činnost - a geotermální aktivity probudily kolonii vražedných jihoamerických mravenců rodu Marabunta, kteří se sem kdysi dávno dostali v nákladu dřeva a nikdo o nich dosud neměl ani tušení. Ve svém přirozeném prostředí se každých patnáct let vyvalí na povrch jako smrtící temná řeka a systematicky požírají všechno živé v okruhu několika desítek kilometrů. V Burly Pines náhle mizí lidé beze stopy nebo se objevují čistě ohlodané kostry v neporušených šatech. Záhadu vysvětlí teprve entomolog James Conrad, jenž si sem zajel rybařit. Neprodleně se postaví do první linie v boji proti hrozící zkáze. Pomocníky v zápase mu budou šerif Croy a krásná učitelka Laura. Dokážou zastavit útočící šiky hmyzích zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

borec999 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že Marabunta ma v detstve celkom zaujala. Pri jej sledovaní to pôsobilo na mňa skutočne ako horor. A dnes? No, asi už skôr ako guilty pleasure komédia. Keď však zvážim vek filmu a pravdepodobne mizivý rozpočet dopadlo to podľa mňa obstojne. Námet o mravcoch vraždiacich ľudí tu dovtedy ešte nebol, film mal istý náboj a typické čaro béčkových filmov 90. rokov, kedy ste pri sledovaní síce vedeli, že to nie je žiadny kinematografický zázrak no aj tak ste to nevypli a dosledovali do konca. Práve akcia na konci a pointa v závere boli hlavnými plusmi a na tú dobu neboli natočené najhoršie, ako to však zostarlo a vyzerá dnes už radšej skúmať nebudem a z nostalgie ostanem na 2* 35% ()

k0dl 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za tu náramnou zábavu, kterou jsem si při tom užil. Po půl hodině sledování jsem zjistil, ze se nedokáži odtrhnout od něčeho tak neuvěřitelně céčkového. Jak napsal již kolega níže: neuvěřitelně pitomoučké dialogy, scénář 15-letého zhuleného pubeťáka a zpracování hodno dramaturga lokální aljašské televize. ()

Reklama

LadyLucrezia 

všechny recenze uživatele

Tak 15 let zpátky by se mi to líbilo. Po vcelku rychlém začátku, přechází do katastrofického módu, kde lidi naprosto přestávají uvažovat. Až na vědce, který jel na dovolenou a nyní zachraňuje město se většina lidí chová jak po vyžrání mozku mravenci. Los i mrtvola Trenta Murdocha jsou fajnové, ale po tomhle startu už to vše jen padá a nezachrání to ani pěkná baba s brokovnicí a magneziovými náboji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je natočený pro televizní účely a podle toho to i vypadá. Slaboučký scénář neoplývá bůhvíjak úžasnou atmosférou, téměř po celou dobu zde nezavadíme o pořádné napětí a jedna odfláknutá scéna nahrazuje druhou. Začátek filmu ještě celkem ušel, protože jsme byli ušetřeni rozmazaných digitálních záběrů na mravence, které se mimochodem dost často opakovali. Většina herců si své výkony za rámeček určitě nedá, ale ty nebyli tím nejhorším co zde bylo k vidění. V určitých chvílích jsem si připadal jako při sledování nějaké komedie, protože některé scény byly vyloženě k smíchu. Viz útok mravenců před školou, či chování indiána v márnici. O umělém kostlivci ani nemluvě. ()

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem spatřil na mé dovolené na Slovensku. Jsem tak trochu rád, že jsem ho viděl, poněvadž až se mě někdo zeptá co je podle mě nejhorší film, bude Marabunta: Vraždiace mravce nejsnažší odpověď. Vřele doporučuji všem, kteří v tomto ohledu ještě nemají jasno... Je to film nudný (až na pár tak zhovadilých scén u kterých se nejde nesmát-například jak si hlavní hrdina omylem zapálí nohu plamenometem, přitom když chce zapálit ony vraždící mravence), plný nelogických scén, se špatnými herci atd. atd......!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Heber City poblíž Salt Lake City v Utahu. (Cheeker)

Reklama

Reklama