Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl nářez. Jeden z prvních indických filmů, které jsem viděla byla Magadheera právě s Ramem Charanem od Rajamouliho a tento film stále patří k mým nejoblíbenějším filmům obou pánů a stéle si jej pouštím. A to i přesto, že SSR poté přišel s vymazlenou Eegou a opěvovaným Baahubalim. Ovšem toto všechny jeho předchozí filmy hravě trumfne a s přehledem strčí do kapsy. Jasně nemá to hravost Eegy, či epičnost Baahubaliho, nebo dokonalé písně Maagadhery, ale příběh je naprosto úžasný, hlavní hrdinové dokonalý, jejich vztah si nezadá s klukama z Rychle a Zběsile (jedničku myslím, pochopitelně) či z WAR. Naopak si myslím, že tady je ještě lepší a dojemnější. Ano i zde se nakonec (ale opravdu až nakonec) dočkáme nějakých náboženských odkazů a indícií, bez kterých by se SSR neobešel, ale kdyby to tam nebylo já bych si pak vlastně řekla, že to možná ani není film od něj :D. Na tento film jsem se těšila dobře dva roky a opravdu se to vyplatilo. Každý film SSR v podstatě překoná ten předchozí a jestli to takto bude pokračovat dále, tak já se už opravdu nemohu dočkat jeho dalšího počinu. PS: Zde máte důkaz, že když vás vychovají jako malou nacistku, tak i po emigraci do Anglie stále zužitkujete, to co se v SS naučíte :D ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco v české kotlince zkoušel úspěch Jákl s přenošeným Žižkou (kterého by nejspíš sám dnes natočil úplně jinak než jako kopírku devadesátkového "Statečné srdce"), indický hitmaker S.S. Rajamouli ukázal, jak se dají pro masy nového tisíciletí aktualizovat národní gerojové. Po vzoru komiksových crossoverů tu dvě historické postavy přetvořil do fikčních nabušenců v hyper-bombastické bromance, kde těžkotonážní soapoperové melodrama prokládají spektakulární akční scény realizované s nespoutanou kreativitou a zhůvěřilou ambiciózností odpoutanou od okovů nudné realističnosti. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pár Indických filmů už sem sice viděl, ale pořád jich není ani zdaleka tolik kolik bych chtěl a tolik abych měl alespoň základní přehled co se v (T)Bollywoodu děje. U RRR sem nicméně zhruba věděl co mě čeká a nakonec to i dostal. Tedy pokud bych svoje "očekávání" vynásobil minimálně dvěma. Tady je totiž úplně všechno. Sympatičtí (super)hrdinové, akční scény za které by se nemusely stydět ani Marvelovky, brutální zpomalovačky, tanec a zpěv, boj s digitálním tygrem a dalším zvířectvem a mnoho dalšího a dohromady to tvoří extrémně zábavný celek, který se během těch tří hodin ani jednou nezastaví. Drobnější výtky jdou pak primárně ke dvěma věcem. Tou první jsou záporáci, kterými tu jsou angličané.Je na jednu stranu zábavné je vidět jako pure evil sadisty na hraně karikatury, ovšem na druhou stranu jsou až moc jednorozměrnou masou. Minimálně hlavní zloun by si zasloužil trochu větší propracování. Druhá menší výtka jde k absenci výraznější ženské postavy, která k indickým filmům patří a tady prostě chybí. Trošku viditelnější jsou tu všehovšudy dvě ženy, přičemž minimálně u Jennifer by bylo zajímavé sledovat její rozpor mezi tím být správnou angličankou, zamilováním se do jednoho z hrdinů a tím co tam pak její "milý" vyvádí. Nic z toho tady bohužel není ani náznakem. I přes tyhle dva drobné nedostatky je každopádně RRR mnohem zábavnější než většina hollywodských blockbusterů a ve vší své přepálenosti a hravosti je strká do kapsy levou zadní...85% ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem sice expert na indický film, ale mám za sebou odhadem určitě aspoň dva tucty ''bollywoodských'' kousků všeho druhu, takže mám s čím srovnávat. V tomhle případě jsem se nechal naivně navnadit na jméno režiséra, z jehož dílny jsem viděl už geniální Eegu a vynikajícího Baahubaliho. Ale jeho nejnovější výtvor je bohužel tak dementní paskvil, že mi teď hnul pajšlem natolik, až se ho štítím i komentovat. Tendenční, šovinistické svinstvo v duchu té nejprimitivnější protikolonialistické propagandy, jakou si vůbec umím představit, s totálně idiotskou zápletkou a tak ultrablbým dějem i dialogy, až bych zvracel. A tenhle filmový hnůj je tu prosím vysoko v červených číslech. Inu hlas lidu... ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Ten film se nedá s ničím srovnat. Úžasně barevný, atomově EPICký příběh, který bych chtěl vidět na dvacetimetrovém plátně v 8K. Je to MIX videohry, lsd, dvou nesmrtelných bossů na té správné straně, romantické písně zazpívané malou dívenkou, střih - její mámě drtí palice lebku - střih - a nádherných plyšových zvířátek.. Tam je prostě všechno, co tam chceš v tu chvíli mít. Na konci už jsem si říkal že je škoda, že vždy bojují každý sám a mají pořád stejně odrbané hadry... a dočkal jsem se, týpek se tam zjeví s vlasy o půl metru delšími (a je vám úplně jedno, že mu narostly přes noc), outfitem barevným a úžasným jako louka plná jednorožců olizujících polární záři a zase vám to nedovolí zavřít hubu :-) Tříhodinové filmy obcházím obloukem, ale tady se zastavil čas, bylo to jako dvacet minut trvající půlhodinka... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama