Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já sice beru,že v době vzniku mohl být tento snímek považován za slušný akční nářez(hahaha),ale jsme o dvacet let jinde a já se bohužel těmto béčkům už nemůžu nic jiného než jen smát.Neuvěřitelná trapnost,od soubojů,přes herce,přes scénář až já nevím k čemu všemu.Ze všeho čučí neuvěřitelná levnost a naivita.Prostě jen primitivně natočená hloupost bez logiky s opravdu tupým dějem.Navíc i jeden z nejhorších filmů i samotného Van Damma. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že jsem se na toto veledílo velmi těšil. A hned narovinu přiznám, že jsem byl absolutně nadšen. Hned úvodní minuty byly super a navnadili moje béčkové čidla na naprostý vrchol. Film plul dál velmi svižným tempem a fakt, že film nemá žádnej děj (nebo aspoň bych se to tak neodvážil nazvat) vůbec nevadí. Pár solidních bitek se tu najde a ikdyž jsou v nich viditelné boty jako hrom a protivníci hlavního hrdiny se chovaj absolutně dementě. Kapitolou samu pro sebe je finální souboj dvou hlavních postav. Oba představitele se u toho tak kouzelně šklebí a totalně přehrávaj (Van Damme to ostatně dělá ve všech vrcholných bitek své rané tvorby) až sem se řechtal na celé kolo. Vůbec záporák je bezva, když už je na plátně má to šmrnc :) Přes zmíněnou chválu ale nemůžu dát hned pět hvězdiček, protože film odsunuje z absolutního Olympu několik nedodělků. Předevšim to sou slabší kostýmy - autoři se měli víc inspirovat Mad Maxem 2 a přilačit na kůži :) Dále jsem postrádal aspoň jednu erotickou scénu jak se na podobný film sluší - a přitom příležitostí bylo dost. Suma sumárum to je ale skvělá podívaná .... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pyunovo post-apokalyptická levná jednohubka, kterých natočil vážně hodně. Zde je ale mladý Van Damme, který filmu dodává patřičnou kvalitu svým vynikajícím uměním. Cyborga beru jako průměrnou béčkovou klasiku své doby, jeden z těch horších JCVD filmů z jeho první a zároveň nejlepší kariérní dekády, stále ale dobře koukatelný akční sci-fi brak, které mám osobně rád. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

V blízkej budúcnosti, keď svetu vládni zločinči so zlým chrupom má len jeden muž dosť sily a dosť biele zuby aby ich porazil - Jean Claude Van Damme - Cyborg! Ale vážne, neviem či tu na CSFD je špeciálne pravidlo, že čo je "scifi" alebo čo je staré musí byť dobré, ale skutočne nechápem hodnotenia tohto filmu. Kým útek z New Yorku ma iba svojou víziou budúcnosti nezaujal, tak toto už bolo vyložene choré, zle zahrané, príšerný scenár, neuveriteľné chyby v logickosti deja... ale pravda, je to temná vízia budúcnosti a je to až z roku 1989... Ako môže niekto napísať, že toto je najlepší Van Dammov film? Videl v tom prípade vôbec, nejaký jeho iný film? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Ralf Moeller měl tak silný německý přízvuk, že musel být předabován. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama