Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (133)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z malá filmov, ktorý mi od Ťamanov prišiel ako celkom dobrý. Jedno sa tomu nedá uprieť, a síce že to má nápad a kúsok originality. Veď koľko existuje komorných zombie filmov? Veru nie veľa. Zručnejší režisér by však z toho vydoloval podstatne hutnejšiu atmosféru. Chýbali aj nejaké tie dramatické prvky a vzhľadom na to, že to bolo v podstate priestorovo vymedzené iba na pár poschodí paneláka, tak mohli byť aj nejaké tie gore zábery, aby oko hororového diváka trocha pookrialo. Takto dlhšie ešte o pár minút a človek sa začne zaručene nudiť. Ak nie rovno spať. Priemer. 60/100 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ceklem slušně udělaná zombie survival akce "ze sídliště". Herectví obstojné, debilit málo, deus ex machina přítomna několikrát, stejně jako pár otřepaných klišé. Ale vše je to zpracované hezky, funguje to dohromady, napínavé to je. Horror všeho druhu je unavený žánr, tak jsem rád za cokoli, co funguje a drží mou pozornost (v dobrém slova smyslu). A #Alive to splňuje a přidává i trošku navrch. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

#Alive je vlastně taková korejská zombie metafora na přežívání lockdownu během koronavirové pandemie. Mladý muž je zavřený ve svém přepychovém bytě, kde se může v pohodlíčku válet, hrát videohry a pít dobrý alkohol, zatímco venkovní svět jde do háje. Eventuálně ale tyto zlaté časy brzy skončí, protože začne docházet jídlo a voda, přičemž se hrdina musí vydat ven z bytu, ale si našel něco k snědku. Samotný motiv přežívání zombie apokalypsy na jednom malém, uzavřeném a vybaveném místě, ještě navíc s hlavní postavou prostého puberťáka, je supr nápad. Nemluvě také o využití novodobé technologie a sociálních sítích, což dodává filmu unikátní šťávu. Film se tím hezky odlišuje od klasického formátu dalších zombie snímků, čímž se chytře vyhýbá nějaké stereotypní zápletce. A i když je nápad dobrej, stejně mi přišlo, že v mnoha pasážích tvůrci příliš nevěděli, co s tím dějem dělat. Jednu dobu to chvilku vypadalo na psychologické drama, pak si ale tvůrci řekli, že z toho vlastně chtějí mít napínavou řezačku, díky čemuž je celý děj poněkud zmatečný. Ve výsledku to ale byla příjemná zombařina, i přestože se film trošku hledá, plus v žánru už vyšly mnohem lepší kousky. Navíc korejskými zombie se přece nedá pohrdnout! Lepší 3* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Filmy se zombíky (mrtváky) mám rád. Tohle je pro mě trochu něco jiného, neboť je to korejské, ale naštěstí mi to celkem sedlo. Příběh je tu jednoduchý, klasický koncept s ohledem na toto téma. Hlavní hrdina mi přišel docela sympatický, uvěřitelný. Zombíci vypadají dobře, najde se tu pár dobrých scén. Krvavé je to tak akorát, klidně bych ještě přidal na pilu. Scénář není moc bohatý, ale i tak jsem se nenudil a to je hlavní. Ani nevím co bych vylepšil. Určitě by se něco dalo, ale vzhledem na malý rozpočet, se to zdařilo. Je to tak na 1, max 2 vidění, ale i tak za mě pohodová záležitost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama