Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ani Stevenova režijní genialita bohužel nedokážou přebít prostý scénář a infantilní povahu filmu. Petra Pana jsem nikdy zvlášť nemusel, protože nejsem zastánce dětských rebelantských gangů a to dokonce ani když jsou v právu. Hook proto pro mě zůstává jedním z nejhorších filmů z dílny Spielberga. Podle mého názoru by se měl držet akčních sci-fi, které mu jdou asi jako nikomu jinému na světě. 60% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Ten starý blbec není Petr Pan!" Nějak v tomto duchu se vyjádřil můj ještě ne pětiletý syn zhruba v půli filmu, a strašně u toho brečel. Myslím, že to vysvětluje poměrný neúspěch Hooka. Kdo chce dospělého Petra Pana - starého troubu? Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Asi vím, jak to Spielberg myslel, a i když se mu to zas tak úplně nepovedlo, za ten sympatický pokus to stálo. Hodnotím uznale, jsa vcelku dojat. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dělat pokračování Petra Pana je podle mne nesmysl. Kde vůbec tvůrci přišli na to, že Petr zůstal v našem světě? Viděli tu pohádku vůbec? Pěkná vizualizace a snaha se přiblížit kouzlu původního příběhu, tím že jej částečně zkopírovali a přidali pěkné efekty, ale to co si Spielberg přidal do děje sám vyznívá dost mělce. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Víte... Chápu všechnu tu kritiku, ale když jsem ten film jako asi desetileté dítě viděl v kině, tak jsem takhle neuvažoval. Moc se mi to líbilo. Po scénáristické, vizuální, hudební, i herecké stránce to dnes, s odstupem času, vidím jako dobré řemeslo a ohromný kalkul. Myslím ale, že film nebyl určen pro rádoby kritika, který ze mě za tu dobu vyrostl, ale pro to dítě věřící v zázraky, kterým jsem kdysi byl. A právě o vztahu nás dospělých ke své krásné dětské naivitě vypráví Hook dojemně a přesvědčivě. Fňuk... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout? Půvabnou Williamsovu hudbu a Hoffmanova Hooka (evidentně ho role bavila a je naprosto k nepoznání), zbytek nestál za nic, Spielberga jsem nějak nepoznávala. Film je zdlouhavý a závěrečné morality typu "nezabíjej ho, prostě mu chybí maminka" mi lezly na nervy, dabing mi taky vůbec neseděl. Slabé 3 hvězdičky. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V roce 1985 pracoval John Williams na tom, aby byl Hook divadelní muzikál. Nakonec však z projektu muzikál nebyl, přičemž z původně zamýšleného muzikálu se do filmu dostala jediná skladba, a to "When You're Alone". (Pepy)
  • Původní trailer k filmu z roku 1991 obsahuje hudbu z filmu Čarodějky z Eastwicku (1987), jelikož v době udení traileru nebyla ještě dopsána hudba Johnem Williamsem. Ten složil také kudbu právě k Čarodějkám z Eastwicku. (Dixieboy)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama