Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tentoraz to nebudú opice, ktoré budú robiť pokusy na ľuďoch, väzniť ich, poprípade zabíjať. Tentoraz sa traja opičí vedci dostanú späť do minulosti, do sveta plného ľudí, do sveta, kedy ešte opice nevládli svetu. Je zaujímavé pozorovať vzťah medzi ľuďmi a inteligentnými opicami (šimpanzmi). V porovnaní s predchádzajúcimi dielmi (Planéta opíc a Do vnútra planéty opíc) sa opice dostali na pozíciu ľudí z predošlých častí, s tým rozdielom, že ľudia sa k nim nesprávajú takým hrozným spôsobom ako opice k ľuďom v prvých dvoch častiach. Je škoda, že táto snímka nemá žiadnu akciu, u tejto série celkom nezvyk. Na druhú stranu, funguje to aj bez nej a to celkom dobre. Len pribudli nudné scény a vôbec, toto pokračovanie mi príde zbytočné. /55%/ ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Přes jednoznačný konec předchozí části, který sliboval, že opice už mají navždy pokoj, si producenti přesto našli cestičku jak je vrátit pod reflektor. Jenže Planeta lidí postrádá potřebný nádech neznámého a tajemná atmosféra zůstala v daleké budoucnosti. Mohla bych v tom sice hledat zamyšlení nad tím, zda má člověk právo měnit osud, který by mu přinesl zkázu, a zda je vůbec možné to udělat, protože co je předurčené, stane se bez ohledu na ostatní, ale pochybuju, že tvůrce taková myšlenka vůbec napadla. Závěr byl sice překvapivý, ale značně si protiřečí s filozofií celého snímku. Nechci spoilerovat, ale všechny opice jsou si přeci rovné, ne? ()

Reklama

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí pokračování o planetě opic, ale stále se jedná o slušný film. Lidé a opice si v této části v podstatě vymění role a je zajímavé sledovat, jak se se vzájemným setkáním na planetě Zemi v 70. letech 20. století obě strany vyrovnávají. Následná hra na honěnou a schovávanou už však tak zajímavá není. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným pokračování prvního dílu je ještě nepovedenější třetí díl, je to fakt šílená nuda, která už těží jenom z toho že používá pár postav, který se objevily v Planetě opic. Je docela škoda že se točí pořád nový pokračování, chtělo to zůstat jen u prvního dílu a byl by pokoj a tu hvězdičku dávám jen proto, že to neni nejhorší díl ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Béčko s hloupým scénářem, které mě uráželo svým parazitováním na slávě Planety opic. Málem bych zapomněl. Opět ty masky... děs a hrůza, obzvlášť ta "gorila". Přesně ve chvíli, kdy jeli opičky nakupovat oblečení za doprovodu hudby z výtahu jsem si pro sebe řekl: "Doprdele, já se na to opravdu dívám". ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)
  • Ve filmech Do nitra Planety opic (1970) a Útěk z Planety opic je shodně užíván jako zkázný rok 3955. V původní Planetě opic (1968) však v úvodní scéně, kdy je posádka po přistání ve vodě, odečítá Taylor z palubního počítače datum 25. listopad 3978. (Dinsberg)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama