Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

cross 

všechny recenze uživatele

Zatím jsou mé pocity po prvním dílu dost rozpačité - úvod je skoro katastrofální - jak nějaké domácí cvičení studenta FAMU. Pak si to všechno sice nějak sedne, ale nemůžu se ubránit pocitu že až na výjimky herci hrozně přehrávají (i ti u kterých byste to nečekali), chování postav je často mírně řečeno hloupé a předabování některých osob jsem vůbec nepochopil... Uvidíme jestli druhý mé pocity vylepší nebo úplně pohřbí...;) Po druhém díle nemilosrdně ubírám hodnocení až na * - příběh nemá ani hlavu ani patu, všechno je děsně zmatené, režisérsky je to tragédie, ale to není nic proti tomu, jak i renomovaní herci přehrávají. Pokud v nějakém filmu nejlepší herecký výkon podá Marek Vašut, tak to už je na pováženou:-) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Někde v polovině mezi dvěma extrémy (odpad - *****). Jiří Svoboda umí točit divácky atraktivní filmy a i zde je náplní napínavé pátrání osamělého hrdiny hledajícího pravdu, jenž by ho osvobodila. Atraktivní herecké obsazení, několik napínavých a dramatických scén a překvapení na závěr. To že se u Svobody některé režijní postupy opakují nemusí být nutně na závadu - vždy uměl podat svůj příběh. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

1. Část: Začátek filmu u mě vzbudil spíše rozpaky. Ať již drama partnerky, nebo akce s informátorkou a následný děj, kdy se vyrojilo takové množství postav, že jsem vůbec netušil, kdo s kým, proč a jak. Nicméně zhruba po polovině filmu se složitý propletenec začal zajímavě skládat. Jsem tedy zvědav, do jakého finále příběh dospěje. Btw ty odpady po čtvrthodině filmu také nechápu. 2. Část: Bez známých by Alan nevyšetřil zhola nic. Manželka je zásadová až příliš a závěr byl notně osekaný. Navíc vizáž postarší ovce Tereze Hofové opravdu neslušela. Snižuji hodnocení, protože druhý díl byl spíše blamáž. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočená napínavá kriminálka, v níž se proplétají zájmy korporátního byznysu s podsvětím a státními zakázkami za asistence soupeřících mafií v jednotlivých policejních složkách a justici. Zkrátka ze života. Občas poněkud chladně odtažité a překombinované. Místy až teatrální přehrávání Ondřeje Vetchého mi k němu a k jeho roli ovšem moc nešlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za prachy, co vám platím, mi tu ráfku přinesete naporcovanou a naloženou v láku od okurek." Elitní právníci jsou zmetci? Giboni z GIBSu jsou parchanti? O státní zakázky se vedou neférový boje? Mezi detektivama jsou křiváci? Z mý osobní zkušenosti se na všechny tyto otázky dá bez problémů odpovědět ANO. A vlastně jsem rád, že se o tom mluví i točí filmy. Možná se proti tomu bude jednou i něco dělat. Poněkud horší je to, že to, co jsem viděl, bylo trochu prkenný, neustálý citace trestního řádu mě štvaly a nikdy jsem nepotkal obviněnýho zkušenýho poldu, kterej by při výslechu řekl cokoli bez právníka. Oproti tomu jsem se poučil o tom, že elektronika je indiskrétní děvka. Já to tedy věděl, ale nedokázal jsem to takto brilantně formulovat. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Jana Krausová (Emilie Gerstner) byla při postsynchronech předabována Zuzanou Skalickou, což u diváků vyvolalo velké diskuze. Nikdo z tvůrců však neobjasnil, proč se tak stalo. (funhouse)
  • Úvodní scéna ze schůzky s informátorkou byla natočena v bývalém dole, nyní hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Přestřelka se odehrála přímo v jedné z těžních budov. (rakovnik)

Reklama

Reklama