Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (4 269)

plakát

Mind Body Spirit (2023) 

Found Footage verze Hereditary? Nope. Další letošní zklamání a nevyužitý potenciál.Příběh se zaměřuje na mladou influencerku, která se snaží neúspěšně prorazit skrz cvičení Yogy, ale brzy nalezne starodávnou knihu po své babičce, ve kterých jsou různé pradávné rituály, kterými začne být brzy posedlá.Potěší hezká kamera ( žádná shaky cam a rušivá kamera, je tu nadstandartně hezký obraz i pěkné kamerové záběry), proměna hlavní hrdinky, která projde výraznou transformací v průběhu filmu a jeden efektní jumpscare, ale jinak slabotka. Většinu času se film zaměřuje na to nejméně zajímavé tedy influencerství a hororová stránka je tedy hodně upozaděna, což je škoda. Celkem se mi líbily scény s halucinacemi, kde hlavní hrdinka vidí verzi sebe sama a jedna pěkně vyhrocená hádka mezi hlavní hrdinkou s Kenzí, ale to bych víc ocenil v nějakém drama než tady. Jinak se tu toho za poměrně štědrou stopáž 80 minut moc bohužel nestane. Úplná sračka to sice není, ale nemám moc důvod jít ani na průměr. 4/10.

plakát

Medvídek Pú: Krev a med II (2024) 

První díl jsem díky hrozivému hodnocení skipnul, ale dvojce jsem tedy díky spokojenějším ohlasům dal šanci a rozhodně neurazilo. Je to teda strašný béčkový brak, kde děj neexistuje, postavy bez sympatie a vizuálně je to pořád oproti konkurenci neoslnivé, byť je to alespoň snesitelné, ale jestli teda něco stojí za chválu, tak masky! ( Kryštof Robin vypadá fakt parádně) a gore!  kde především v závěrečné třetině na discotéce se rozjedou takové jatka, že jsem byl velmi mile překvapen. Občas ještě diváka vyděsí hrozivým CGI ( oheň, kyselina), ale většinou jde o praktické efekty a takový uřezávání hlav pěkným ženským působilo obstojně. ( zapíchnutí ruky do chřtánu taktéž působivé) některým fatalitám se rozhodně nemůže upřít kreativita a fanouškovský zápal, takže za tohle plusy nahoru. Kdo tedy chce brakovitý slasher s Focusem na Gore, kde nic jiného bohužel nefunguje, tak uražený nebude, kdo má vyšší nároky, tak může vynechat. Škoda, že se to bere až moc vážně, kdyby film podali odlehčenou formou, přidali hlášky i nějaké ty hot slečny, které by ukázaly kozy, myslím, že výsledný dojem by byl příjemnější, protože na nic víc se tvůrci totiž nezmůžou.6/10.

plakát

Trim Season (2023) 

Trim Season rozhodně měl potenciál být slušným hororem. Mohl z toho být solidní Folk Body horor evokující Suspirii, kdyby se toho ujal Aster, Eggers nebo kdokoli jiný schopnější, ale výsledný produkt je prostě neuspokojivý v mnoha směrech. Řemeslně je to sice OK, nevypadá to levně, takže to se počítá, je tu docela dost postav, takže jsem se těšil na pořádný bodycount a Gore, ale kde nic, tu nic. 50 minut se tu doslova jen ostříhává tráva na farmě a žádná z postav nedokáže ničím zaujmout. Jakmile se něco začne dít, tak pár scén sice nebylo úplně nejhorších, ale je to strašně hororově nefunkční, že i ty voodoo hrátky vyzní spíš komicky než děsivě, Došlo v závěru sice i na jeden zajímavý zvrat a takové odříznutí ruky střepem bylo docela nepříjemný a bolestivý i pro diváka, ale je to málo. Viděl jsem sice letos větší sračky, ale na průměr to stejně nevytáhnu. 4/10.

Poslední hodnocení (6 169)

Mind Body Spirit (2023)

12.06.2024

Medvídek Pú: Krev a med II (2024)

12.06.2024

Kaibucu no kikori (2023)

11.06.2024

Trim Season (2023)

10.06.2024

Vrah naoko (2023)

10.06.2024

Tarot (2024)

05.06.2024

Mizerové: Na život a na smrt (2024)

05.06.2024

Žraloci v Paříži (2024)

05.06.2024

What You Wish For (2023)

05.06.2024

Reklama

Poslední deníček (34)

Breaking BAD/SAD News.

Rok 2024 teda nezačal nejlépe. Je tu konec jedné velké Éry. Z ničeho nic začal nečekaný boj mezi mnou a Goliášem a Goliáš vyhrál. To vyústilo k faktu, že se Facebook rozhodl odebrat naší milovanou hororovou stránku Horror N3rds, na které jsem pracoval s Rollmanem 10 let, dosáhla 11 tisíc fanoušků, byly tam roky dřiny i fanouškovského zápalu a troufám si říct, že patřila k nejlepším hororovým stránkám na celém Facebooku v ČR/SK ( Ikdyž jsem svým hodnocením občas některé štval :D   ), ale tomu je teď bohužel konec. Stál jsem si za názorem, že za to nikdy nechci žádné finanční ohodnocení ani placené reklamy, dělal jsem to pro sebe a pro lidi zdarma ve svém volném čase, ale ani to nestačí facebooku na slitování. Někdo z Lionsgate nás nahlásil za porušení autorských práv ( podotýkám, že šlo o trailer k filmu Boy Kills the World, který jsem nahrával tak půl roku zpět!! ( po menším investigativním pátrání jsem zjistil, že 3 dny zpátky k tomu filmu Lionsgate zakoupil práva a ten stejný den odebrali stránku. Náhoda? Osud?Karma? a facebook teda nekompromisně bez žádného slitování zakročil smrtící ranou. Jsem v šoku.  Zůstala už jen skupina Hororová komunita by EvilPhoEniX.

Časové pásmo bylo změněno