Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála westernov, ktoré dopodrobna vyrozpráva celý život, perfektne vyčrtne psychologickú stránku osoby, prileje štipku romantiky, drámy a ešte stále ostáva miesto na napätie a poriadne strielačky. Na druhej strane však vďaka Bohu, veď v 190minútach by to inak bola nuda. Síce som film pozrel na dvakrát, lebo mi už bolo dlho, ale nenudil som sa, to nie. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš jednoduchý snímek vzhledem ke stopáži, který se příliš zaměřuje na hlavní osobu na úkor všeho a všech ostatních. Příběh se točí kolem něj, ostatní charaktery se okolo jenom tak motají a sem tam něco přicmrndnou. Akce je sice poměrně kvalitní, ale není jí dost a někdy mi přišla do filmu vyloženě naroubovaná jen proto, aby diváka vytrhla z podřimování, kterému se většina přísedících neubrání. Zajímavé složení jmen, kvalitní a propracovaný hlavní charakter (emoce, ztráty, úspěchy) a solidní atmosférická hudba. Víc toho opravdu není. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu nemohl vydržet. Koukat 3 hodiny na nudný western, bylo pro mě naprosté utrpení. Sága o rodině Earpů, ve které má hlavní slovo Kevin Costner, je zdlouhavá a neucelená. Příběh nám přeskakuje z jedné epizody ke druhé, není tu žádný tmelící prvek, který by to dával smysluplně dohromady. Vypadá to spíš tak, že si tvůrci napsali na papír, co je v každém westernu a pak to dali do pytlíku, zatřepali a vypadl jim z toho tento patvar. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak píše uživatel BadoXXII. Asi po dvou hodinách sledování (s reklamami samozřejmě:) jsem již déle nemohla odolat a asi na půl hodinky jsem vytuhla. Pak jsem byla úměrně schopna sledovat zbytek filmu:) Snad více než na pana Costnera jsem se těšila na Mikeyho Madsena, coby jednoho z bratrů Earpových. Docela by mě zajímalo, kterého chytráka napadlo, aby ty jeho krásné, husté černé vlasy polili vanilkovým pudingem:) Na blond vypadá naprosto nepřirozeně a neMadsenovsky. Wyatt Earp mě neurazil, ale ani nijak extra nepotěšil. Je plný, mně známých hereckých tváří v kvalitně ztvárněných postavách. Nejvíc mi však vadilo, jak z něj byla strašně cítit ta "Hollywoodská Amerika." Hraní na city, otřepané scény a dialogy, všemožná klišé a do toho vždy v patosově dramatických momentech hrající Newtonova hudba. Dokázala jsem se na to skoro celé tři hodiny dívat, vystavěný příběh rozhodně není nijak nudný či slabý, jen to bylo příliš zdlouhavé a americké. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z největších legend Divokého Západu. Účast velkých hvězd a celkově "velké" pojetí filmu jen prospěly, skvěle se na to totiž kouká, i když o reáliích života šerifa Earpa se vykládají různé jiné věci:) Jednoznačně nejlepší postavou ale není Costnerův Wyatt Earp, ale Quaidův Doc Holiday. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama