Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wimbledon na první pohled vypadá jako další z mnoha nadprůměrných romantických komedií, kterých jsme mohli vidět už spoustu, ale narozdíl od většiny podobných snímků má v soboě originální nevtíravý humor. Navíc se celý film odehrává v novém a neokoukaném tenisovém prostředí, což je další velké pozitivum. Co se dá označit za "klasiku" byl písničkový soundtrack, tvořený klasickou romanticko-popovou směskou převážně ženských interpretů - nic proti tomu, protože v celkovém výsledku působí film poměrně dobře a to je to hlavní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Konečne logicky použitý bullet time, bohužiaľ po sľubnom, svižnom úvode (vrátane výtvarne originálne koncipovaných titulkov, podmaľovaných pôvabne chytľavým ústredným motívom skladateľa Eda Shearmura) stratí snímka švih. Zato získa na anglickej atmosfére. Tenis ma vonkoncom nezaujíma, ale tu boli scény z kurtov nasnímané dynamicky. A celé to okoreňuje herecké obsadenie v čele s netradičným (ale fungujúcim) párom Dunst/Bettany, ktorý má ťažko opísateľný vnútorný náboj. Takže v konečnom dôsledku ani neprekáža, že scenár je dopredu odhadnuteľný, pretože Kirsten so svojim kukučom (scéna v sprche) a Bettany to istia (a ak občas nestíhajú, rýchlo to z obecenstva uhrá bicyklista James McAvoy, upätý, ale férový Sam Neill a zábavný Bernard Hill v dome na strome). ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově je Wimbledon průměrná romantická komedie, která bohužel nemá onen britský jiskřivý a chvílemi černý humor známý z Lásky nebeské, Notting Hillu, Deníku Bridget Jonesové, nebo epizod Mr.Beana. Film byl nejzajímavější i nejdojímavější na tenisovém kurtu, ne už tak mimo něj. Přesto mne film o lásce dvou tenistů (opačného pohlaví) a jejich hře na slavném travnatém dvorci dokázal zaujmout a ke konci i trochu dojmout. Trailer: http://www.csfd.cz/film/117433-wimbledon/videa/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám to na rovinu, na tenhle film jsem se dívala jen kvůli Paulu Bettanymu a jako vždy mě nezklamal. Zápletka filmu není nijak originální a my všichni už předem tušíme, jak to dopadne, ale on propůjčuje Peterovi ohromné charisma a táhne celý film na svých bedrech. K sypání vtipných hlášek jako by se narodil. Kirsten Dunst už nepůsobí tolik přesvědčivě, vypadá spíš jen jako ozdoba, aby tam Paul nebyl pořád tak sám. Sam Neill jakožto Lizziin otec hraje opravdu jen štěk, stejně tak ostatní herci, celé představení opravdu stojí jen na titulní dvojici, za povšimnutí stojí ještě Peterův tréninkový partner Dieter Prohl, sympatický Němec s roztomilým přízvukem. A to snad ne, málem jsem zapomněla na Peterova floutkařského brášku Carla v podání okouzlujícně čtveráckého Jamese McAvoye. No a když už jsem se takhle rozpovídala, ještě jsem byla nakonec překvapená, když jsem zjistila, že herečka, která ztvárnila matku povedených bratrů, totiž Eleanor Bronová, ta sakrastická šedovlasá stařenka, je démonická Ahme ze slavného beatlovského filmu Help a právě ta samá Eleanor, po níž pojmenoval McCartney neméně slavnou písničku Eleanor Rigby. Ale zpátky k samotnému filmu. Svižná hudba a zajímavý střih celý film osvěžují, kamera nám v několika momentech nabízí nečekané záběry, například když se ke konci filmu začne rychle zvedat vzhůru, až vidíme jenom planetu Zemi kroužit ve vesmíru a potom do ní bouchne tenisová pálka a my se velkou rychlostí vracíme zpátky do Anglie. Když je parné léto, večer a vám se nechce nic dělat, tak vás tohle příjemné pokoukáníčko velice osvěží. Nudit se u Wimbledonu rozhodně nebudete, jelikož ho natáčeli Angličané, najde se v něm i místečko pro typický britský humor. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama