Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město terorizuje sériový vrah a policie je bezmocná. Úřady si neumí dát rady a požádají o pomoc uvězněného sériového vraha, kterého všichni znají pod přezdívkou “Umělec”. Brilantní mysl jim pomáhá přiblížit se k psychice vraha, který si vybírá další oběti. Dvojice detektivů, která se na případu podílí, se dostává stále více pod vliv “Umělce” a zdá se, že v této hře na kočku a myš události neřídí detektivové. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (39)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Plagiátori nie sú len v parlamente, ale v kinematografii. A sú úplne rovnakí. Ani plagiovať poriadne nevedia. Mizerný pokus o kópiu Mlčania jahniat s prvkami Sedem a ďalších filmov a dojmom lacnosti, ako keď prídete do vietnamského bistra, na stole sa vám lepí špinavý igelit na lakte a oni sa odvážia sami seba nazvať "reštaurácia". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek druhé kategorie, stejně jako ústřední čaroděj.. Nesoustředěná režie, lopotný scénář tlačící to ke dvou pointám (první je rozporuplná, druhá s využitím zlozvyku má alespoň trochu úroveň) a ubíjející neschopnost vyždímat z toho něco víc. Příkladem je scéna, kdy se detektiv poprvé setká ve vězení s vrahem, od kterého potřebuje informace. Pořád mám před sebou to dusno, když se Lecter zjevil divákům a agentce Starlingové. Tady za jakože dramatické hudby dojde nakulmovaný Gandalf do místnosti pro návštěvy a chopí se telefonu, jak kdyby si chtěl objednat pizzu.. Nemůžu říct, že by mě to překvapilo, ale Martin Lawrence v dramatické roli naprosto mimo.. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bezostyšný kříženec Silence of the Lambs a Seven. Sakra vždyť i ta detektivka Kelly vypadá úplně jako mladej Pitt přeoperovanej na ženskou! Kříženec je to ovšem o dost podřadnější originálů. Nejenom herecky (Lawrence je typově absolutně nevhodný), scénáristicky (děj je kostrbatý a uspěchaný, čímž trpí atmosféra), ale i režijně (co ta zjevně dýchající "mrtvola" na lokomotivě?). Ale když mi závěrečná pointa s tužkou dala vzpomenout na The Name of the Rose, zjistil jsem, že mě to vlastně i přes všechnu tu mizérii docela bavilo. Možná kvůli pěkné detektivce, možná kvůli charismatickému Malkovichovi, možná kvůli uměleckým vražedným kreacím andělů... A nezbývá mi než litovat, že producenti do prkýnka nedali tenhle námět nějakému schopnějšímu týmu. No, možná se nikomu schopnějšímu nechtělo točit tak zjevnou napodobeninu. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Průměrnej, ale zábavnej trhriller, kterej dost okatě a neohrabaně vykrádá slavnější vzory. Hlavní herečka je docela v pohodě, Malkovich hraje svýho padoucha na autopilota a Martin Lawrence neumí hrát vážný postavy. Pustit si tenhle film při deštivým sobotním odpoledni někde na Netflixu, jsem spokojenej, ale dávat tohle do kina, tomu říkám optimismus. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jsou tu všechny ingredience pro dobrý sci-fi thriller. Jenže je tu taky něco, co zásadním způsobem stojí v cestě, a to je debilní režisér. Postavy se chovají divně (manžel úhlavní hrdinky byl děsivě prkenný, vypadal spíš jako android než jako člověk) a celé to má trošku televizní look. Dnes už se např. nevidí, aby se scény v autě natáčely před plátnem. Kdyby to točil Guy Ritchie, byla by to úplně jiná liga. Škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Liek, ktorý Jake Doyle (Martin Lawrence) používa v celom filme, je venlafaxín, ktorý sa používa na liečbu depresie a úzkosti. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Springdale a Fayetteville (Arkansas, USA) v auguste 2021. (Arsenal83)
  • Aby sa Martin Lawrence pripravil na svoju rolu traumatizovaného, ​​ostrieľaného detektíva, pribral a spolupracoval s hereckým koučom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama