Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Zuzzka 

všechny recenze uživatele

Film o mnohem hlubších věcech, než by se mohlo z pohledu na plakát zdát. Komediální složku bych vůbec z filmu vypustila, místy totiž rušila, i když na druhou stranu dodávala filmu jistou svěžest a nadhled. Na tomto filmu mě zaujalo hned několik věcí. Jednou z nich je to jak se v něm šetří slovy a když už se něco povídá, je to přirozené a smysluplné. Pak to je přízvuk Joshe Hartnetta, nevím jak se mu to povedlo, ale aspoň pro mě to bylo věrohodné dost. Pak jsou to rozhodně dvě hlavní představitelky, herecké výkony, krásný příběh a v neposlední řadě sám Alan Rickman. Tento film je prvním ve kterém jsem ho před mnoha lety viděla a od té doby jsem zamilovaná. Některé scény s ním by mi samy o sobě vystačily na pět hvězdiček ;-) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Takovej milej film kterej ani neurazí, ani nenadchne. Spíš jen tak mírně pobaví, nebo zabaví na jeden z těch dnů, kdy máte neovladatelný pocit samoty. Alan Rickman je třída, a tady mu nahrávají další slušní Američtí i Britští herci. Je to takové jednoduché, ale celkem úsměvné. Když se do toho opře Bill Nighy, tak to je zábavné vždycky. Není to tak úplně pitomé, a taky to nemá vtipy při kterých se vám zvedá žaludek. Což je v dnešní moderní době šokézních komedii vlastně docela úleva. Navíc si to tak trochu rýpe do módy a módních ikon. Docela originální nápad s docela roztomilým zpracováním. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad britské humorné oddychovky, která je plná známých tváří, vtipných momentů a v tomto případě i nádherných účesů, nad nimiž se mi chvílemi zastavil dech. Alan Rickman je sympaťák a navíc má nezapomenutelný hlas, Rachael Leigh Cook je roztomilá a Natasha Richardson s Rachel Griffiths tvořily perfektní dvojku. I když se dalo hodně dopředu odhadnout, jak to všechno vlastně dopadne, tak i přesto se mi to v celkovém vyznění líbilo. Zkrátka takový ten typ snímku, u kterého stačí vypnout a nechat se unášet na kudrlinkách typického britského humoru. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu,navzdory obsazení Alana Rickmana,jsem si myslela,že mě jako film sám o sobě bavit nebude. Pustila jsme si ho s nízkým očekáváním a možná díky tomu jsem byla tak spokojená. Jedná se o obyčejný příjemný příběh o kadeřnické soutěži,kde proti sobě stojí už zmiňovaný Alan Rickman a Bill Nighy..oba hrají velmi dobře. Ani Josh Hartnett se neztratil a i jeho scénky mě bavily. Dojem možná trochu kazí český dabing,který v tomhle filmu není moc dobrý. Jinak se mi film líbil. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná anglická komedie, která léty nestárne - byla naší oblíbenou rodinou "trvalkou" na videokazetě před nějakými 10 lety, kdy jí pubertální dcery "sjížděly" celkem často, teď jsem na ní po letech náhodou narazila v tv a myslím, že jí čas nijak neuškodil - pánové Rickman a Nighy vévodí celému obsazení! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama