Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

genetique 

všechny recenze uživatele

Gumkáčovi Jackiemu sa tento pokus o akési premodernizovanie Indyho Jonesa v šikmookom prevedení vôbec nepodaril. Scenár je otrasný, najviac mi vadila trojica žien, ktoré Jackieho doprevádzali a ich naivné role. Jediné, čo takýto film môže akotak zachrániť, sú povestné choreografie mlátičiek. 65%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka Božské relikvie je sice na první pohled dynamičtější než její o pět let starší sestřička a směrem k cíli postupujeme od jedné akce k druhé prakticky bez zástavek. Komediální složka tu však hraje bezvýhradně první housle a většina pokusů podráždit bránici spočívá v rozličném ječení, pitvoření a zmateném pobíhání. Za přímo otravné pak považuji hlavní ženské postavy, které se v tomto ohledu přímo překonávaly, ovšem kde nic není ani smrt nebere. Ani odhalené prdelky to tentokrát nezachránily. Přes veškerou nostalgii to víc než na tři nevytáhnu, a to i přes ten vykutálený a originální souboj u větráků ve finále. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ som jednotke dal 3*, tu by si to žiadalo o chlp viacej. Som na pochybách, či sú 4* celkom adekvátne, ale predsa len, dvojka je vtipnejšia, Chan o niečo starší a charizmatickejší, vtipy podarenejšie a celkovo sa na to lepšie pozerá. Ešte tak odobrať z tej uvrešťanosti a bolo by to úplne zaslúžené. Áno je to stupídne, ale je to sranda a aj tak ide o nadpriemernú komédiu Jackieho, ktorý je v forme a zopár momentov a hlášok plne odškodnilo za strávený čas... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hop goblin Jackie ide do púšte hľadať nacistické zlato a aby bola sranda, berie si zo sebou ženské trio ktoré sa ho zo všetkých síl snaží priviesť do blázinca. Ani v druhej Relikvii nie je príliš klasickej akcie, zato pribudla nálož gagov takže je to slušná sranda. Vlastne je to celé taká groteska v ktorej pitvoriaci sa klauni naháňajú poklad. Strelba vymastenej blondíny z veľkého guľometu v hoteli bola vážne podarená. Bitky sú krátke, čisto komické fackovačky, samozrejme okrem finálneho masakru v drahých kulisách nacistického bunkra. Aj ten je však napokon zavŕšený zbesilým šaškovaním pri obrom ventilátore. Nemyslím to ako výčitku, ja sa pri tom bavím stále. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností filmů s Jackie Chanem je fakt, že se prý nedá zastupovat v žádné riskantní scéně. Nejen proto si vysloužil přezdívku “Gumový muž”, protože jeho tělo dostalo nesčetně zásahů a stejně nesčetně bylo i lékařských zásahů. V druhém pokračování Božské relikvie může ostatně divák sám zhodnostit míru plasticity hlavního hrdiny, který v tomto případě film i sám režíroval. Humorné pojetí jinak akčního příběhu či neuvěřitelné kaskadérské kousky, udělaly z tohoto filmu téměř nezapomenutelný počin. Navíc, nesmírným bonusem téměř všech filmů Jackieho Chana jsou nepoužité či “zkažené” scény, které na diváka čekají na konci filmu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama