Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Scéna s palcem je kultovní už proto, že druhý den jsme si to jako kluci ve škole zkoušeli a mysleli jsme si, že i my bysme takovýmhle tríčkem Stelouna převálcovali. Ale jaké bylo zklamání když ten, kdo film neviděl byl pořád silnější než my, zásobeni triky s palci a s mentální nadřazeností, kterou jsme si stejně jako malý hrdina vybudovali po shlédnutí scény u automatů. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tvrďák Stallone mi byl vždycky ze všech neporazitelných ranařů nejsympatičtější (asi ty psí oči). Film je samozřejmě kýč a útok na city, ale dokoukala jsem ho docela s úžasem. Protože Slyovi soupeři v páce (zřejmě poslední potomci lidoopů) byli neodolatelní a byla jsem moc zvědavá, kdo koho nakonec zdolá:-). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1987 natočil režisér Menahem Golan snímok "Do útoku" (Over the Top), v ktorom si Sylvester Stallone zahral úlohu fotríka, ktorý sa snaží získať lásku a rešpekt svojho dvanásť ročného biologického syna Michaela. Svalnatý, nevzdelaný vodič kamióna, Lincoln Hawk, sa chce zblížiť s rozmaznaným, zhýčkaným deckom, čo vyrastalo v prepychu a luxuse najvyššej sociálnej vrstvy. Nikdy pred tým neboli spolu v kontakte. Snobská, bohatá rodina proste medzi seba neprijala jednoduchého človeka akým je Hawk. Aj keď v oboch prúdi tá istá krv, bude im chvíľu trvať, pokiaľ nájdu ku sebe cestu. Toto je VHS klasika z osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Hlavním kamenem úrazu filmu Do útoku je David Mendenhall, který mě v každém záběru doslova iritoval. Nebýt jeho, tak se jednalo o slušné sportovní drama. I téma filmu je zajímavé. Věnovat se prostředí závodů v páce je originální a nic podobného jsem nikdy neviděl. Závěr tedy je, že Do útoku je velice slušný film s příšerným dětským hercem a tudíž jen dvě hvězdy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, na němž není nic složitého - je přehledný jako širá pláň, předvídatelný, černobílý a třeba i trochu prostoduchý, ale jeho neoddiskutovatelnými klady jsou úžasná dobová atmosféra a přímočarý tah na branku. Sly je prostě zase jednou ten správný chlap se silnými svaly a se silným náklaďákem - chlap, který zůstává tím jediným pevným bodem ve vesmíru, když se všechny okolní světy hroutí. Nemusíte brát mé 4* moc vážně, ale "Do útoku“ je snímek, ke kterému mám osobní vztah - a nezklamal mě ani po letech. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)

Reklama

Reklama