Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (90)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to zdálo jako dobrý nápad, naštěstí to docela odsýpá, ale závěrečný dojem je suma sumárum dost mdlý a nejasný. Je dobré, že tu není moc okolní omáčky a tak, ale postavy se víceméně celou dobu chovají divně až debilně a ač se to pokoušelo o zvrat, nedávalo mi to moc smysl. Hororová stránka samozřejmě funguje bídně a je to opět kousek náchylný k zapomenutí. ()

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Docela originální nápad na horor a taky dobře použitý, střídají špatné efekty a CGI. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na to, že jakmile se postava objeví v Hororu, zahazuje všechnu logiku a smysl přemýšlet do odpadkového koše, jinak by to nebyla žádná sranda. Film má na horor v pohodě atmosféru, hudbu i herecké výkony. Příběh je důvod proč ty 3 hvězdy, směrem který ten příběh vede je super, ale špatné efekty a nelogické chování postav to hodně podkopávají. Bohužel, není to na úrovni Majáku, či Čarodejnice. 6 z 10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] Viděno v kině. Za mě velmi vydařený a napínavý horor. Nechci ho nadhodnocovat, ale po delší době, jsem viděl něco, co mě na velkém plátně zaujalo. Asi tak ta 1/3 děje filmu mi přišla stejná, neoriginální, ale poté se vše rozjelo a hlavní hrdinka filmu mi přišla víc než zajímavá, a i ostatní prvky snímku mi přišly super, napnutý jsem byl až do konce, kdy to mělo zajímavou pointu a rozuzlení. Drsné to bylo tak akorát, stejně tak jako stopáž filmu. Nevím, co bych k tomu měl víc dodávat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Škarohlídský spoiler: Hloupá, ale zato panovačná a vypočítavá husička chce rychle přijít k prachům, a tak pronajme strašidlo ve sklepě jednomu ňoumovitému necharismatickému nekňubovi. To se jí sice naštěstí nakonec vymstí, ale bohužel to trvá příliš dlouho. A tak kromě poměrně slušné filmařiny je pro mě jediným výrazným plusem Saffron Burrows v maličké vedlejší roli. Dokoukáno asi napočtvrté. Ne že by to byla zas až taková sračka, ale vždycky mě po chvíli napadlo dělat něco mnohem užitečnějšího, než na to bez většího zájmu čučet. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Veškerá originalita tohoto hororu končí u samotného nápadu s nevšední záludnou nájemnicí obývající sklepení, která má schopnost se převtělovat  do zemřelých. Děsivost a ponurá atmosféra snímku je pohřbena asi za 30 minut, kdy je nám tato nájemnice poprvé odhalena. Bohužel se příběh nepodařilo rozvinout do solidní 90minutové zápletky a celé je to jakési zkratkovité a nedotažené, přičemž nápad samotný potenciál rozhodně měl. Potěšilo pár dobrých lekaček a lehkého zamrazení v zádech. Za vůbec nejlepší považuji samotné vyústění snímku, které rozhodně nepotěší milovníky happyendů. Film si tímto závěrem nechal pootevřená vrátka na případné pokračování, ale tipnul bych si, že toho se zřejmě nedočkáme. Lehký hororový nadprůměr, který bohužel obsahuje u velké množství nudných pasáží, kdy se toho zase tak moc neděje. Současných 62 % vcelku odpovídá kvalitě. [60 %] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama