Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Han22 

všechny recenze uživatele

Kultovní film, který jsem docenil až dnes - dříve mě děsně nudil. V podstatě jde o to nekoukat na to jako na horor. Je to eroťák a celý jednoduchý příběh je o tom, že hrdinka se zamiluje a chce si užít se svým přítelem, ale bojí se, že se změní na pantera a sežere ho. Schrader do filmu mixuje detektivní linii a pár pěkných hororových scén. A přidává spoustu dalších maličkostí. Pěkný gore. Krásné snové záběry z Afriky a vůbec kamera. Moroderova hudba a Bowieho Cat People na konci. Psychopatický (jako vždy) Malcolm McDowell. A hlavně Nastassju Kinski - její malé pevné tělo by chlapa dovedlo k šílenství a erotické scény s ní jsou skvělé, hlavně závěrená "bondage" hmmm... Prostě jo, je to kýč, ale bavilo mě to. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paul a Irena sú súrodenci, ktorí dlhé roky žili odlúčene. Každý vyrastal u inej rodiny. Irena prichádza ku Paulovi do New Orleans, aby sa navzájom spoznali a zblížili. No okrem brata spoznáva aj svoj pravý pôvod. Obaja sú "Mačací ľudia". Potomkovia zvláštneho, starobilého druhu. Incestná rasa, ktorá dokáže na seba brať podobu mačkovitej šelmy. Je to pôsobivá erotická horrorová dráma. V úlohách animálnych súrodencov sa predstavila jemná sexi kráska Nastassja Kinski a bývalý vodca clockwork orange násilníkov Malcoml McDowell. **** ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mytologie + Nastassja Kinski + perverzní nádech + brutalita + prokletí + několik působivých obrázků + slušná atmosféra + zajímavé hororové momentky + osmdesátková hudba = zvráceně přitažlivý film. Kočičí lidé balancují na hraně, z níž se dá snadno sklouznout jak k totálnímu kultu, tak do propasti příšerného céčkového odpadu. Já měl pro kočky vždycky slabost... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nieje to doslovný remake, aj keď znalci originálu v ňom nájdu zopár takmer identických scén. Dejová línia je tu v 80% odlišná. Snímok je vizuálne pôsobivý, obsahuje pár krvavostí a jeho plíživá atmosféra mi občas pripomenula VLKA s Jackom Nicholsonom. Vystrihnúť tak 20 min, tie 4* by boli kvalitnejšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tam, kde film z roku 1942 naznačoval, tam nové zpracování ukazuje záběry naplno. Tajemná Irena (krásná Nastassja Kinski) přijíždí za svým bratrem, aby začala nový život. Netuší, že rodinné prokletí jí zkomplikuje nejen vztah s bratrem Paulem (ďábelský Malcolm McDowell), ale její dosavadní život obrátí doslova naruby. Drama o potlačované sexualitě nešetří nahotou ani krví. Divák se dočká nejen utržených rukou a rozervaných těl, ale i bizarní pitvy šelmy. Vydařená je sice krátká, ale maskérsky poctivá proměna v pantera. Na rozdíl od původního snímku volí Irena raději život mezi svými. Místy působivá, jindy až dokumentární kamera je doprovázena tajemnou hudbou. Za zmínku stojí skvělé scény s černým panterem ať už uvězněným v pokoji, na mostě či prchajícím městem. Po letech jsem jednu hvězdu přidal. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)
  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)
  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)

Reklama

Reklama