Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Vont 

všechny recenze uživatele

Akční devadesátkový snímek, který vás zanese spolu s hlavními postavami rovnou na palubu letadla. Musím říct, že Wesley Snipes je pro mě v tomto filmu výborným a charismatickým představitelem hlavního kladného hrdiny, který svoji práci lektora proti únosu letadel velmi rychle zužitkuje. Film má dobrý spád a během 84 minut navštívíme letadlo, letiště, lunapark. Pro mě, jako fanouška letadlových filmů rozhodně dobrá klasika. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý akčňák o únose lietadla, ktorý za normálnych okolností by bol asi nuda, lenže ten film okrem toho, že ma iba hodinku dvadsať a naozaj extra rýchlo plynie, že sa ani nestihne nudiť, ma predovšetkým sympatického Wesleyho, ktorý to ťahá svojimi hláškami (hraješ ruletu ? dám ti jednu radu, vždycky vsádzaj na čiernu), kopmi (aj do rozkroku) a charizmou. Pohodový film, s ktorým nič nepokazíte. 75% - 4* ()

Reklama

Luqi 

všechny recenze uživatele

Tu sú snáď všetky hlúpe stereotypy, ktoré možno nájsť v akčných filmoch. Počnúc hlavným hrdinom - expert medzi expertmi, teraz mimo službu, lebo prišiel o manželku. Nechýba lokálny šerif - blbeček a jeho podriadení, čo sú tu vykreslení ako totálny hlupáci. Teroristi majú x možností ako vyšachovať hlavného hrdinu, ale ich geniálny šéf na to nie a nie prísť.......... Ten zoznam by bol dlhý ale je zbytočné tu rozoberať všetky. Jediné pozitívum je fakt asi W. Snipes........... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak ste niekedy videli hocaký film o únose lietadla, tak si tu môžete odškrtávať jednotlivé klišé. Tento film je typickým zástupcom únosových filmov, kde hlavný hrdina sám čelí bande zloduchov. Spracovanie je prinajlepšom priemerné, za zmienku stojí jedine hlavný záporák, ktorému nechýba charizma. Vo výsledku je to podpriemer. 4+/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes v tradiční roli ochránce zákona, ať na zemi či ve vzduchu. Přímočarý film vypráví příběh antiteroristického inspektora letadel, který při letu pravidelné linky musí čelit nebezpečnému teroristovi, jehož si FBI bez patřičné ochrany převáží na určené místo. Terorista má samozřejmě kupu pomocníků a tak Wesley musí vynaložit hodně práce a fyzické námahy, aby je všechny dostal. Jde o velmi slušně natočenou akční oddechovku, dokud si člověk nepředstaví, že letí v uneseném letadle a neví, co má terorista za lubem. Pak spíše při takovém filmu mrazí v zádech a jednání hlavních hrdinů se většinou jeví jako směšné. Ale jde o film a nechme dobro vyhrát. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama