Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, ale sledovat tohle bylo skoro jako za trest. Příběh jako pro děti (schválně bych si přečetl Silverbergův originál), hrozná délka a usměvavý Robin Williams. Neříkám, že to bylo hrozné, to rozhodně ne (od Columbuse se dětinskost dala čekat), jen bych bral, kdyby byla zápletka podána více neodlehčeněji a kdyby bylo na konci více důvodů k přemýšlení, což ke sci-fi patří. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velice přeslazené dílko vnucuje divákovi představu, že míří směrem k (nej)mladšímu publiku. Pak se ale začne děj příliš vléct a příjdou četné sexuální narážky a jsem si jist, že mnoho konzervativnějších rodičů své ratolesti od obrazovky odežene :-) Pokud ovšem nemáte sklony k cukrovce, můžete se i dobře pobavit, já se tedy bavil.... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bicentennial Man je příjemná rodinná "pohádka" o robotovi, jenž se chtěl stát člověkem. Na to, že je to na motivy povídky od I. Asimova, jsem čekal trochu něco jiného. Bicentennial Man je totiž klasický Columbus - v tom dobrém, i v tom špatném slova smyslu. Je to rodinná, přeslazená a dojemná rodinná podívaná v tom nejameričtějším pojetí. Herecké výkony jsou dost dobré - Robin Williams umí hrát až neskutečně lidsky a člověk mu to naprosto žere. Hornerova "dojemná" hudba je rovněž pěkná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost. Jedna obyčejná rodina (teda kapku prachatá) si domů pořídí robota, NDR-1 (v českém překladu Andrew). Přes počáteční nedůvěru si Andrew získává srdce rodiny, hlavně malé slečinky. Později Andrew zjišťuje, že při jeho výrobě nastala "chyba", která mu zajistila vlastní myšlení a učení se.. Postupně se naučí, že být bezchybným robotem není až tak jednoznačně dobré, a pokouší se změnit sám sebe v člověka... (ehm)... Chvilkama až moc přeslazená romance (to si nestěžuju, ja to docela můžu), k tomu špetka sci-fi (na to, že jde o robotiku je zde skutečného "sci-fi" jen pomálu) a trochu toho ponaučení do života... K tomu skvělý Robin Williams, krásná Embeth Davidtzová, úplně bezchybná hudba Jamese Hornera (bohužel moc neoceněná, tak některé motivy přenesl do své Čisté duše) ... jednoznačně jeden z mých nejoblíbenějších filmečků. (Apropo, všimli jste si té chyby na konci filmu ? Portia požádá robotku Galateu, aby ji odpojila od přístrojů (zabila) - což je druhý zákon robotiky, ale ona by neměla poslechnout protože ji v tom má zabránit první zákon... i když možná co se týče samozabití (slovo sebevražda se sem nehodí) jsou zde vyjímky)... ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Film obsahující množství zásadních myšlenek týkajících se samé podstaty lidství. Jenže podává je tak dětinskou formou, zabalené v pouťových cukrkandlových šustivých obalech, že se z nich dospělému divákovi při ochutnávání samou lepkavostí upatlávají prsty, přeslazeností překrucuje jazyk a přebarveností převalují oči v sloup. "...A pak přijde něco jako smrt a oddělí tě od tělesné schránky... Ale tvá milovaná je stále s tebou... Je to zázrak... Dojdeš až do nebe a vrátíš se živý..." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • První skladba, kterou si Andrew pouští na objeveném přehrávači, je Rusalka od Antonína Dvořáka. Příběh o víle, která se chtěla stát smrtelnou. (Karlos80)
  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)
  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)

Reklama

Reklama