Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Fr 

všechny recenze uživatele

Denně čte dvě hodiny nápovědu a vydělává bez námahy a úsilí spoustu peněz. Proto po něm občas lidi hází koktejly. Chce se sblížit se svými dětmi, získat důvěru manželky, ale jedinej kdo má rozum je jeho otec. N.Cage je totiž KRÁL KRETÉNŮ! Bohužel na něj i vypadá..... Tohle je přesně ten film, který se vám musí trefit do nálady. Veselých momentů je zde pomálu, jen tak se probíráte životem D.Spritze a doufáte v optimistickej konec. Celkově mi to vyznívá jako film o ničem, ale v pohodě se na to kouká. Hlavně N.Cage a M.Caine jsou ti, kvůli kterým stojí tento film zhlédnout. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, který se snaží o to co my všichni. Být úspěšnější, lepší apod.. Útržky obyčejného života Davea Spritze ukazují každodení problémy většiny z nás a každý v nich může najít to svoje. Cage předvedl skvělý výkon, stejně tak Michael Caine. Jeho "taťka" je prostě bezvadný. Pan Rosnička je příjemná a trochu netradiční komedie, při které se člověk může jak pobavt tak zamyslet nad útrapami lidského života. Mimochodem všimli jste si, že tohle je za tak krátkou dobu už druhý Cageův film, ve kterém jeho hrdina svůj příběh divákovi sám vypráví? ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Verbinski zabrousil z vod blockbusterů k podivnému snímku o dalším "looserovi" s krizí středního věku. Není to nijak originální, chybí tomu především nějaké pojítko, tak aby jednotlivé scény, které samy o sobě dobré jsou, dávaly smysl. Byť se o novou Americkou krásu nejedná, tak to má příjemně posmutnělou atmosféru a díky Cageovi a Cainovi to rozhodně stojí za pozornost. Především pro Cage je to společně s Lord of War návrat ke kvalitním hereckým výkonům. Škoda, že potencionál, který to má není zdaleka využit, mělo to jít více na kost... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sledovat Nicolase Cage s příšernou parukou, jak po něm každou chvíli na ulici někdo hodí zbytky jídla, bylo překvapivě docela zábavný. I když jsem moc nevěřil, že režisér Verbinski dokáže natočit takovej "obyčejnej" film ze života, tak musim uznat, že se mu to docela povedlo. Cage je taky takovej velkej otazník. Když se náhodou vyskytne v nějakym pro něj nepříliš typickym filmu jako je třeba Adaptace, Počítání mrtvých nebo právě Pan Rosnička, obvykle se předvede v dobrym světle a dá tak aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty role v béčkovejch akčních srajdách typu Ghost rider, Tváří v tvář, Con air, 60 sekund, atd... 75% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kterápak Rosnička měla takovou depku, že si o tom musela nechat natočit film? A zajímají ty deprese vůbec někoho? Kdyby to všechno mělo alespoň nějaké rozumné vyústění... Na film lze koukat díky Nicku Cageovi, příjemně decentní režii a vtipné scéně o tatarce (která mimochodem může za celý zbytek děje filmu). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)
  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama